10 lucruri mai putin cunoscute despre George Michael

0
George Michael informatii mai putin cunoscute

Cantaretul George Michael „a murit in liniste”, la reședința sa din Oxfordshire pe 25 decembrie 2016. Managerul lui, Michael Lippman, a declarat ca artistul a murit din cauza unei insuficiente cardiace. Avea 53 de ani.

Fostul coleg din trupa Wham! al lui George Michael, Andrew Ridgeley, a transmis un mesaj pe Twitter legat de decesul artistului. El a scris: „Am inima zdrobita de pierderea prietenului meu Yog. Eu, cei dragi lui, prietenii sai, lumea muzicii, intreaga lume. Va fi intotdeauna iubit. A xx ”

 

Sir Elton John a postat, de asemenea, o fotografie in care este alaturi de George Michael pe Instagram și a scris in descrierea ei: „Sunt in stare de soc profund, am pierdut un prieten iubit – un suflet generos si un artist genial Inima mea se indreapta spre familia lui și catre toti fanii sai.”

10 lucruri mai putin cunoscute despre George Michael, fostul component al trupei Wham!

George Michael avea doar 17 ani cand a scris piesa „Careless Whisper”. El lucra ca plasator la cinema si tocmai please cu autobuzul de la locul de munca atunci cand i-a venit inspiratia de a scrie piesa. De aici si referinta la ecranul de cinema din prima strofa a hitului.

George Michael a cumparat in anul 2000 pianina Steinway modelul Z folosit de John Lennon, in clipul „Imagine”, si, ulterior, a donat-o muzeului Beatles Story din Liverpool.

A fost luat in calcul ca inlocuitor in trupa Queen pentru Freddie Mercury.

De-a lungul carierei sale a castigat 21 de premii si a avut 49 de nominalizari.

Darul sau de nunta pentru Printul William si Kate Middleton a fost un cover al piesei lui Stevie Wonder „You and I”.

 

Decizia sa de a canta „White Light” la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice din 2012 (in locul unui hit) a fost inspirata de faptul ca aproape a murit de pneumonie in 2011, iar mesajul de depasire a bolii s-a potrivit cu tema Olimpiadei.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a platit cu 3 milioane de dolari pentru un concert privat de o ora in Moscova la Revelionul din 2006.

Din 1984 de cand a inregistrat piesa “Last Christmas” si pana-n prezent au fost peste 400 de coveruri ale acesteia.

Exista si un film autobiografic despre George Michael, A Different Story (2005), in care apar artisti precum Sting, Mariah Carey, Elton John, Noel Gallagher, Simon Cowell, Geri Halliwell, Boy George si Andrew Ridgeley.

George Michael si-a facut debutul in actorie in 2008 in rolul unui inger pazitor in serialul Eli Stone. Fiecare episod al primului sezon al show-ului a fost numit dupa un cantec de-al sau.

Cititi si: „Leonard Cohen: <<Don’t be a magician – be magic!>>”!

Foto: Guliver/ Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here