11 sfaturi surprinzătoare pentru planificarea celei mai cool vacanțe

0
86

Provident@HarpersbazaarVara și-a intrat în drepturi, iar vacanța ta se apropie cu pași repezi. Dacă vrei să te bucuri însă de cea mai cool vacanță din viața ta, gândește-te la recomandările noastre. O să ne mulțumești mai târziu.

Vacanțele sunt de două tipuri: cele reușite și cele nereușite. Atunci când pleci într-un binemeritat concediu nu există nuanțe de gri. Din nefericire, nu afli că vacanța ta va fi un eșec decât după ce ai ajuns la destinație.

Iată care sunt cele mai bune sfaturi pe care ți le putem da pentru ca tu să te bucuri de cea mai reușită vacanță de până acum:

Cu banii…

Fă rost de ei rapid

Ai pierdut de mult ofertele early booking pentru această vară, însă mai ai o șansă la ofertele de tip „last minute”, care pot fi de multe ori, mai ieftine decât celelalte. Pentru a putea profita de o astfel de ofertă trebuie să faci rost de bani foarte rapid. Dacă ai deja niște economii la saltea, ești o femeie norocoasă. Dacă nu ai reușit să aduni bugetul de care ai nevoie, poți să faci rost de bani de aici. Simplu și eficient.

Cu transportul…

Zboară devreme

Aeroporturile sunt mai puțin aglomerate dimineața, iar furtunile izbucnesc de obicei după amiază. În plus, dacă vacanța ta este de doar câteva zile, profită de ziua plecării pentru a ajunge cât mai repede la destinație. Vei câștiga astfel câteva ore prețioase pentru prima ta zi de concediu.

Fii smart atunci când cauți zborurile către destinație

Atunci când cauți zboruri online, datele tale rămân salvate în tenebrele internetului, iar site-urile de profil îți vor afișa tarife mai mari. Asigură-te că ștergi cookie-urile browserului pe care îl folosești după fiecare căutare. Orice căutare va fi astfel interpretată de internet ca fiind una nouă. În plus, ai putea folosi și o fereastră incognito, pentru ca prețurile biletelor de avion să nu crească în mod „misterios” de fiecare dată când efectuezi o căutare pentru aceeași rută.

Călătorește în zilele lucrătoare

Majoritatea oamenilor pleacă în vacanță în weekend. Din acest motiv, prețurile biletelor de avion pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică sunt mai mari. Dacă vrei să călătorești mai ieftin, pleacă în vacanță și întoarce-te din concediu într-una din zilele de luni până joi.

Cu locul de cazare…

Nu-ți fie teamă să aștepți

Nimănui nu-i place să aștepte. Nici nouă, nici ție. Dacă vrei să stai la un anumit hotel, fă o rezervare din timp. Dacă nu te interesează însă un hotel anume, trebuie să știi că rezervarea unui loc de cazare este diferită de cea a unui bilet de avion. Deoarece hotelurile au multe camere de umplut, cele mai bune prețuri ies la iveală cu doar câteva zile înainte de începerea vacanței.

Alege intimitatea

O vacanță ideală presupune, într-un fel sau altul, și o anumită doză de intimitate. Să-ți dăm doar un exemplu: dacă pleci singură într-o altă țară, cazarea la un hostel, într-o cameră pe care o împarți cu tot felul de turiști nu este cea mai bună alegere. Indiferent cât de mare este grupul tău de prieteni, asigură-te că vă veți bucura de un loc de cazare doar pentru voi.

Nu crede tot ce citești în review-uri

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac turiștii este că se încred orbește în review-uri. Acestea sunt, evident, foarte importante și te ajută să îți pui niște semne de întrebare cu privire la locul de cazare, însă nu uita că fiecare persoană care face un review este subiectivă și are propriile sale criterii cu privire la standardele de calitate.

Cu modul în care te descurci la destinație…

Cere ajutorul unui agent de turism 

Cantitatea disponibilă de informații cu privire la orice destinație turistică este imensă, iar tu ai putea fi dezorientată de multitudinea de variante pe care le ai la dispoziție atunci când alegi mijloacele de transport până la destinație, dar și locul de cazare. Dacă vrei să scapi de o astfel de grijă, contactează un agent de turism și lasă-l pe el să se ocupe de tot ce ține de organizare și rezervare de bilete. Tu nu trebuie să faci altceva decât să plătești prețul total al vacanței și să nu-ți uiți acasă banii de buzunar.

Întreabă localnicii

Indiferent cât de bine informat este un agent de turism, localnicii știu cel mai bine ce se petrece în orașul lor. Dacă te afli, spre exemplu, în căutarea unui bar în Spania unde poți asista la un spectacol de flamenco, agenția de turism nu o să știe încotro să te îndrume, însă localnicii te vor lua de mână și te vor lăsa la intrare.

Cu privire la siguranță…

Ai grijă de actele tale

Puține lucruri pot strica mai repede o vacanță ca pierderea actelor sau a cardului bancar. Nu uita că turiștii sunt țintele hoților de buzunare în aproape toate țările lumii, deoarece sunt cei care poartă cu ei, de obicei, sume importante de bani. Ai grijă de geanta ta și păzește-ți portofelul.

Învață drumul spre hotel

Indiferent cât de mult îți place să colinzi orașul fără o țintă clară, memorează câteva puncte de reper care să te ajute să te întorci la hotel. Un turist dezorientat devine cu ușurință ținta celor care vor să profite de vulnerabilitatea sa.

(P) Articol realizat împreună cu provident.ro

Foto: shutterstock.com/g-stockstudio

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here