3 destinatii alternative pentru luna de miere

0

Mai putin vestite decat Capri, Nisa si Santorini, aceste alternative under-the-radar va vor cuceri cu farmecul lor linistit.

Hydra, Grecia

La doar o ora si jumatate de Atena cu catamaranul se afla cocheta Hydra. In ciuda proximitatii de continent, insula nu este doar o destinatie de bifat in cateva ore. Hydra l-a cucerit pe Leonard Cohen suficient cat sa-si cumpere o casa aici si l-a inspirat sa compuna Bird on the Wire si So Long, Marianne. In vara lui 2009, colectionarul de arta Dakis Joannou a deschis o ramura a muzeului sau privat, Deste Foundation, dedicata tinerilor artisti. Tot pe insula se afla Kamini Yacht Club, un club international al pasionatilor de iahting.

Unde stati: Hotel Leto; pret camera dubla: 1.717 Lei/noapte

Panarea, Italia

Cea de-a doua cea mai mica insula din grupul Insulelor Eoliene este considerata o alternativa inspirata la Capri. In mod normal, are doar 280 de locuitori, insa in perioada verii, numarul creste exponential, odata cu venirea turistilor. Membri ai familiilor Bulgari, Visconti si Borghese detin cate o proprietate in Panarea, iar Uma Thurman, Antonio Banderas, Naomi Campbell si Kate Moss sunt cativa dintre vizitatorii ei faimosi. In ciuda valului de atentie pe care-l primeste in lunile calde, insula nu si-a pierdut caracterul, spiritul relaxat si aspectul pitoresc.

Unde stati: Hotel Lisca Blanca; pret apartament cu terasa si vedere la mare: 1.000 Lei/noapte.

Ile de Ré, Franta

Foarte populara in randul francezilor, dar mai putin cunoscuta printre ceilalti europeni, este o varianta demna de luat in calcul pentru cei care cauta o destinatie cu un sarm aparte. Insula este un paradis pentru gurmanzi, aproape fiecare sat avand cate o piata in care puteti testa preparate locale. Daca adorati picnicurile, le puteti organiza pe Conche des Baleines, o plaja intinsa, cu dune si pini, ideala pentru pranzuri romantice in doi. Si Ile de Ré se poate mandri cu cativa calatori faimosi, precum Vanessa Paradis, Johnny Depp si Printesa Caroline of Monaco.

Unde stati: Hotel Ile de Ré; pret apartament: 1.300 Lei/noapte.

Cititi si: “Luna de miere: 3 variante inspirate pentru celebrarea iubirii”!

Articol aparut in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Foto: iStock/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here