3 destinații din Turcia, potrivite pentru organizarea unei vacanțe last minute 

0
vacanta turcia

Un concediu pe an, vara, nu va fi niciodată suficient pentru iubitorii de călătorii. Nici măcar bugetul redus alocat vacanțelor nu te poate face să refuzi o ofertă last-minute într-o destinație exotică.

Turcia este, de câțiva ani, una dintre locațiile favorite pentru români, atât pentru variantele all-inclusive, foarte populare printre turiștii aflați în căutarea distracției și a relaxării, cât și pentru ofertele last-minute tentante, disponibile pentru această destinație.

Alegerea unei stațiuni din Turcia pare să fie o misiune dificilă, pentru că la o simplă căutare vei descoperi numeroase locații care îți vor cuceri imediat privirea și în care nu este greu să îți imaginezi o vacanță de neuitat. Nisip fin, plajele cu palmieri, barurile și restaurantele aflate în briza mării precum și activitățile nautice diverse te vor impresiona. Din acest motiv, alegerea pe care o faci trebuie să fie foarte bine documentată.

Iată 3 dintre stațiunile din Turcia și câteva motive care le fac potrivite pentru organizarea unei vacante last-minute reușite:

Side, Antalya

Conform turiștilor care au fost deja acolo, Antalya este un adevărat paradis, în care poți beneficia de cele mai multe și mai variate activități. Considerată un Rai al plajelor și al sporturilor pe apă, această locație întrunește ingredientele perfecte pentru organizarea unei vacanțe de neuitat cu familia sau cu prietenii. 

Turiștii care ajung în Antalya cunosc zona cea nouă și modernă a orașului, fiind puțini cei care știu că stațiunea are și o parte veche, numită “orașul de lângă port”. Aceasta este o așezare care cucerește prin peisajul unic, în care muntele îmbrățișează marea. Această așezare se numește Side și cei mai mulți dintre localnici o descriu ca fiind satul pescăresc ridicat printre ruinele romane. 

Cea mai cunoscută stradă din Side este Strada Coloanelor, acolo unde poți descoperi cele mai importante atracții turistice: Templul lui Apollo, Agora, Termele sau Palatul Episcopal. Pe lângă istoria prezentă în Side, plajele lungi și nisipul fin, la care se adaugă albastrul limpede al Mării Mediterane fac această locație una de neuitat pentru turiștii care o descoperă. Dacă alegi să mergi în vacanță acolo, vei vedea marea și muntele în același loc, vei descoperi peisaje superbe și un răsărit considerat a fi printre cele mai frumoase din Europa.

Bodrum, Turcia

Bodrum găzduiește una dintre cele șapte minuni ale lumii Antice, Mausoleul din Halicarnas, acesta fiind doar una dintre atracțiile inedite ale stațiunii. După ce vezi “minunea”, te poți relaxa pe plajele însorite, poți admira frumoasele peisaje și dacă ești genul de persoană boemă, aici este locul potrivit pentru tine. Clădirile albe, florile aflate la tot pasul și oamenii politicoși,  mereu cu zâmbetul pe buze care te vor întâmpina în Bodrum și te vor face să înțelegi de ce aceasta este locația perfectă pentru un sejur pe cinste.

Situată pe coasta egeeană a Turciei, Bodrum este stațiunea ideală pentru organizarea unui concediu relaxant în Turcia. Dacă ai decis că este momentul să beneficiezi de această experiență inedită, vei descoperi o varietate de oferte last minute pe dertour.ro, care te vor convinge că merită să petreci următoarea vacanță acolo.

Pe lângă relaxare, orele petrecute pe șezlong la plajă, savurând un cocktail răcoritor, viața de noapte reprezintă un alt atu important al destinației turistice Bodrum. Nu există turist care să nu-și găsească locul perfect după apus. De la petrecerile pe plajă care se întind până dimineața, până la terasele intime, cu vedere la port, toată lumea trăiește intens sentimentul relaxării depline în timpul vacanței petrecute pe aceste tărâmuri. 

Kusadasi, Perla de pe țărmul Mării Egee

Kusadasi a primit titulatura de cea mai frumoasă stațiune din Turcia. Dacă te interesează organizarea unui sejur într-un loc însorit, în care te poți bucura de plaje cu nisip fin, apă caldă și limpede, aceasta este destinația perfectă pentru tine. 

Pe lângă relaxare și răsfăț culinar, căci turcii sunt renumiți pentru felul cum își tratează oaspeții, un concediu în Kusadasi vine și cu atracții turistice inedite, precum ruinele Efesului, cel mai mare oraș din imperiului Roman și care găzduiește Templul lui Artemis, încă una dintre cele șapte minuni ale lumii Antice. 

Nu lipsesc nici activitățile pline de adrenalină, precum windsurfing sau ski nautic, iar serile vor fi presărate de plimbări pe aleile de promenadă pline cu palmieri din Kusadasi, numai bune pentru fotografii de păstrat o viață întreagă.

O vacanță în Turcia poate deveni de neuitat, fie că te interesează istoria locurilor și vrei să explorezi împrejurimile, fie că ești în căutarea distracției și a relaxării.  

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pixabay

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here