3 destinații românești unde să mergeți pentru relaxare și tratament

0
Afrodita Resort & SPA

Vreți să evadați din realitatea cotidiană? O escapadă în afara orașului, într-una dintre aceste destinații românești, vă poate aduce multiple beneficii. Iată 3 destinații românești unde să mergeți pentru relaxare și tratament.

Afrodita Resort & Spa, Băile Herculane
Cunoscută în mod special pentru tratamentele cu sulf, stațiunea Băile Herculane este o destinație cu istorie îndelungată, încă de pe vremea romanilor. Deschis în 2012, centrul Afrodita Resort & Spa vă propune, pe lângă acestea, un element care să neutralizeze stresul – băile cu magneziu și calciu. Stresul cronic este o afecțiune comună, care macină și pe interior și pe exterior. În caz de oboseală extremă, alegeți baia cu magneziu și cu calciu cum este cea de la Herculum Spa (Afrodita Resort & Spa). Calciul întărește densitatea oaselor, iar magneziul îmbunătățește metabolismul și ritmul cardiac. Și lista beneficiilor nu se oprește aici: apa cu magneziu ajută în egală măsură la mineralizarea oasele și, desigur, la eliminarea stresului. Dacă ați trecut printr-o perioada grea sau faceți sport intens, atunci programați-vă vizite de remineralizare. „La Herculum Spa, toate bazinele și saunele noastre fac parte dintr-un circuit în care oaspeții se mișcă liber. Avem facilități calde, mai puțin calde, dar și reci sau dușuri de răcorire și multe zone de relaxare. Recomandarea pentru parcurgerea acestor facilități este: una caldă, una rece și tot așa. Această variație stimulează organismul și îl ajută să elimine toxine”, punctează Maria Rendes, consulant spa Herculum SPA.

Ensana Health Spa Resorts, Sovata
Una dintre cele mai importante și mai valoroase resurse naturale curative din România este nămolul de Sovata, pentru că el regenerează, vindecă, previne și aduce cu sine starea de bine. Tratamentul cu nămol sau peloidoterapie a fost utilizat în formă empirică din Antichitate. În România, există nămol terapeutic sapropelic de lacuri sarate sau de liman și nămoluri de turbă, vegetale. „Nămolurile acționează asupra corpului uman pe trei niveluri: prin temperatură, presiune (în baia de namol) și substantele conținute – unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice)”, spune Suzana Pretorian, medic balneologla Ensana Health Spa Resorts Sovata. „Nămolurile dezvoltă efecte locale și generale, precum efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuro-endocrin sau de reglare a imunității”, continuă ea.

Băile Govora
Un loc pur și ascuns de lume, la 22 de km de Râmnicu Vâlcea. Băile Govora este una din cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în apele iodurate şi bromurate de origine organică. Stațiunea se află pe picior de egalitate cu locații balneare de renume mondial ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia). Este una dintre cele mai captivante destinații românești unde să mergeți pentru relaxare și tratament. Factorii naturali de cură la Govora sunt ape minerale de mare concentraţie iodurate şi bromurate, sulfuroase, ape bicarbonate, sulfuroase,sodice, calcice hipone și ape minerale pentru crenoterapie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here