3 elemente must-have pentru o încăpere în stil scandinav

0
3 elemente must-have pentru o încăpere în stil scandinav

Stilul nordic scandinav – sunt atât de multe lucruri de spus despre acesta încât nici nu știm de unde să începem. De la senzația de coziness creată, până la utilitatea și pragmatismul său, designul nordic este unul dintre cele mai populare în ziua de astăzi în întreaga lume (nu doar în zona scandinavă).

Pentru că reprezintă un mix între stilurile de design interior din Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca, elementele de mobilier și de decor cuprind modele deosebite de canapele în stil scandinav, dulapuri și rafturi în forme simple, dar practice, și pereți sau tapițerii în culori neutre.

De-a lungul timpului, acest concept a coborât spre țările central și vest europene. Din ce în ce mai multe familii își redecorează fie dormitorul, fie livingul, fie întreaga locuință, altfel încât să obțină acel efect de spațiu, de luminozitate, de funcționalitate și de eleganță.
Cu toate că există mai multe caracteristici care definesc acest stil de design interior, 3 dintre acestea sunt un must absolut pentru reușita obținerii aspectului dorit. Cu ajutorul lor, încăperea va căpăta o cu totul altă înfățișare, treptat putându-se adăuga mai multe elemente pentru completarea aspectului.

3 elemente must-have pentru un decor în stil scandinav

Cu siguranță o bună parte a populației cunoaște elementele esteticii nordice și le poate enumera fără probleme. Cu toate acestea, dacă ar fi să ne oprim asupra celor mai importante, răspunsurile ar fi diferite în cazul fiecăruia. De aceea, ținând cont de sfaturile specialiștilor în design interior de la NoRDA, împărtășim părerea acestora cu privire la cele 3 elemente must-have.

1. Canapelele

Da, bineînțeles că mobilierul se află în mintea tuturor când vine vorba despre stilul scandinav, dar întrebarea este: ce element de mobilier, mai exact? Răspunsul este evident și la propriu și la figurat. Pentru că este una dintre piesele cele mai vizibile, ce sare imediat în atenția oricărei persoane ce intră într-o cameră, canapeaua este acea piesă de mobilier ce nu poate lipsi din nici un decor.

Modelele de canapele scandinave sunt caracterizate de linii simple, drepte, picioare scunde, adesea din lemn, și tapițerii în culori naturale și elegante.

Desigur, pentru o pată de culoare într-un decor omogen din punct de vedere cromatic, canapeaua poate avea o nuanță ceva mai intensă (galben, turcoaz, mentă, grena). Este arhicunoscută celebra și superba canapea galbenă, cu un efect extraordinar asupra întregului aspect al camerei.

2. Mesele

Fie că vorbim despre o masă de mari dimensiuni pentru bucătărie sau că ne referim la cea de dimensiuni reduse, ideală pentru servirea cafelei, acestă piesă trebuie să fie realizată din materiale solide, în culori ce imită lemnul.

De altfel, mesele scandinave sunt realizate, în mare parte, din lemn masiv, dar nici materialele precum marmura sau betonul în culori deschise nu sunt excluse. Accesorizate cu picioare de susținere din lemn sau metal, blaturile pentru mese pot fi decorate cu elemente minimaliste din aceleași materiale sau, pentru un efect deosebit, din piatră, spun experții NoRDA.

3. Iluminatul

Iluminatul are un rol hotărâtor în ceea ce privește obținerea senzației de spațiu mai mare, mai curat și elegant. Astfel, se recomandă lămpile suspendate, în forme abstracte, cu colțuri ascuțite sau, dimpotrivă, cu forme rotunjite și lumină caldă, care pun în evidență culorile „mute” ale decorului.

Păstrând decorul aerisit și luminos, lampadarele înalte din pânză albă sau aplicele cu putere mare de luminare sunt elemente ce pot, de asemenea, contribui la crearea unei atmosfere perfecte.

Luminozitatea este un cuvânt-ghid în tot ce ține de designul nordic, specialiștii îmbinând armonios toate elementele, astfel încât să rezulte aspectul impecabil dorit: de la mobila minimalistă și funcțională, la geamurile mari, acoperite parțial cu draperii foarte subțiri, oglinzile poziționate strategic și multitudinea de surse de lumină.

NoRDA: SIMPLE BY DESIGN

Pasiunea pentru design, pentru tot ceea ce este estetic și de bun gust, i-a determinat pe cei de la NoRDA, magazin de mobilier și decorațiuni de interior în stil scandinav, să ofere clienților produse deosebite atât din punct de vedere al aspectului, cât și al calității.
Jucând un rol important pe piața din România, firma pune la dispoziție piese de mobilier în stil scandinav realizate din materiale de o calitate ireproșabilă, preponderent naturale, și elemente decorative ce pot evidenția frumusețea oricărei locuințe.

Pentru că less is more, decorul nordic câștigă în continuare din ce în ce mai mult teren în fața altor stiluri, prin simplitate, naturalețe, minimalism și confort. Decorează-ți și tu locuința în stil scandinav!

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here