3 filme de văzut în cinematografe la început de 2019

0
filme de văzut la cinematografe The House that Jack built

Un thriller cu acțiunea plasată într-un spațiu temporal relativ, o poveste dark marca Lars von Trier sau pelicula premiată cu Ursul de Aur la Berlin?

TRANSIT

filme de văzut la cinematografe Imagine din filmul Transit

Filmul se bazează pe romanul omonim al Annei Seghers, a cărui acțiune se petrece în 1942, dar cineastul german Christian Petzold își plasează curajos thrillerul într-un spațiu temporal relativ, în care trecutul și prezentul se întâlnesc – deși se menționează ocupația nazistă a Franței, arhitectura, mașinile și hainele sunt de azi. Georg, un refugiat, fuge din Paris și își asumă identitatea unui autor mort ale cărui acte le posedă. Blocat în Marsilia, o întâlnește pe Marie, o tânără femeie care își caută soțul dispărut, pe nume Weidel, exact bărbatul a cărui identitate o folosește acum Georg.

Premiera: 4 ianuarie

THE HOUSE THAT JACK BUILT

filme de văzut la cinematografe The House that Jack built

Ovaționat de unii, desființat de alții după premiera de la Cannes, este cel mai provocator film de până acum al lui Lars von Trier. Jack (Matt Dillon) rememorează crimele pe care le-a comis în decursul vieții, fiecare dintre ele o operă de artă în ochii lui. Pe măsură ce intervenția poliției devine inevitabilă, el începe să își asume riscuri tot mai mari, în încercarea de a crea opera de artă supremă. O poveste dark mixată cu umor negru, suprarealism transcendent și meditații filosofice despre violență și artă, distrugere și creație.

Premiera: 18 ianuarie

NU MĂ ATINGE-MĂ

filme de văzut la cinematografe NU MĂ ATINGE-MĂ

Câștigătorul Ursului de Aur la Berlin este rezultatul unei cercetări artistice de peste șapte ani pe tema intimității. Adina Pintilie, poate cea mai puternică voce nouă din cinemaul românesc, construiește un film la granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală. Experimentul ei plin de curaj – atât la nivel de conținut, cât și de limbaj cinematografic – are ca premisă nevoia umană de contact autentic și examinează cum ne raportăm la corpurile noastre, cum ne câștigăm sentimentul de bine în propria piele, cum ne articulăm sexualitatea. La această investigație participă și regizoarea, alături de actori profesioniști și neprofesioniști.

Premiera: 1 februarie

Articol apărut în numărul de ianuarie-februarie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Filme premiate la noua gală Critics’ Choice Awards”.

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here