3 look-uri iconice Yves Saint Laurent și variante de a le recrea

0

Celebrul designer francez Yves Saint Laurent, un împătimit al costumelor de teatru și cinema a avut o suită de colaborări memorabile  pentru o serie de filme emblematice decadelor 60, 70, 80.
Lesne de înțeles suntem în continuare cucerite de capacitatea acestuia de a înțelege și contura în haine personalitățile personajelor, prin piese vestimentare specifice perioadelor  și poveștilor dramatice.
Mai jos aveți o retrospectivă cu 3 dintre alegerile noastre preferate si variante moderne de a recrea aceste look-uri retro, nespus de șic.

 Belle de Jour, 1967

Cu siguranță cea mai importantă contribuție a designerului a fost cea de a imagina garderoba prietenei sale Catherine Deneuve pentru rolul ei, Séverine, în Belle de Jour de Luis Buñuel. Aceasta joacă rolul unei tinere burgheze căsătorite, care se hotărăște să ia o decizie șocantă, de a se prostitua într-un bordel luxos din Paris, condus de madame Anais și de a se elibera de „bunele maniere”. Dualitatea personajului este perfect surprinsă prin rochiile cuminți cu croi în formă de A, deux-pièces-urile impecabile, și celebra pelerină de ploaie din vinilin negru.
O rochie trapez scurtă cu un guler alb va arăta adorabil alături de o pereche de balerini cu vârf pătrațos, o tocă și o pereche de ochelari cu rame geometrice.

Rochie Gucci, 9.585 Lei, Ochelari Loewe, Mengotti, 1.403 Lei, Pălărie Philip Treacy, net-a-porter.com, 8.962 Lei, balerini Loewe, Mengotti, 2.856 Lei

Max et les Ferrailleurs, 1971

Urmează un film detectiv, regizat de Claude Sautet unde superba Romy Schneider joacă rolul lui Lilly, o prostituată și iubita leader-ului grupului de hoți. Pentru ea celebrul designer a gândit o serie de ținute extrem de sexy, precum rochii ultra decoltate în nuanțe seducătoare de roșu sau mov cu panglici sau eșarfe fine prinse în jurul gâtului și deja celebrul trenci din vinilin negru, într-o formulă mult mai senzuală, specifică modei anilor 70.
O piesă cheie în orice garderoba, clasica rochie roșie, dar într-o variantă fresh, cu bretele subțiri, de lungime midi, accesorizată perfect cu o pereche de sandale stiletto cu barete fine și o pereche de ochelari cu rame supradimensionate pentru un plus de mister.

Ochelari Gucci, 1.694 Lei, Eșarfă Gucci, 653 Lei, Rochie Rosetta Getty, net-a-porter.com, 4.772 Lei, Mănuși Gucci, 1.791 Lei, Sandale Bottega Veneta, net-a-porter.com, 2.856 Lei

Subway 1985

 

Thrillerul de succes regizat de Luc Besson, care se desfășoară pe coridoarele metroului din Paris o are ca protagonistă pe fermecătoarea Isabelle Adjani, ce o înfățișează pe ”soția mafioată plictisită de existența sa domesticită,  în căutare de noi emoții”. De această dată Saint Laurent optează pentru piese specifice perioadei glamour a anilor 80 cu volumetrii exagerate, bijuterii statement, supradimensionate, o combinație sofisticată de punk și burghezie.
Poți compune look-ul mizând pe o rochie mini, din catifea, cu volane dispuse pe linia umerilor, bijuterii fabuloase cu aplicații de pietre și cristale și o geantă cutie, très chic.

Rochie Givenchy, Mengotti, 19.318 Lei, Cercei Gucci, 3.146 Lei, Pantofi Philosophy di Lorenzo Serafini, Distinto Couture, 2.662 Lei, Geantă Bienen-Davis, net-a-porter.com, 2750 Lei, Inel Gucci, 2.662 Lei

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor, Colaj: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here