3 secrete pentru o baie relaxantă pregătită ca la carte

0
baie relaxanta

Ai avut o zi grea, te simți copleșită de griji și ți-ar plăcea ca renumiții savanți englezi să inventeze mai repede un remediu care să-ți ia oboseala cu mâna, să te scape de insomnie, să-ți pună ordine în gânduri, să-ți insufle optimism și, în același timp, să-i redea pielii tale prospețimea și strălucirea?

Ei bine, avem o veste mai puțin bună și una de-a dreptul excelentă. Cea mai puțin bună este, așa cum bănuiești, că pe savanți nu te poți baza mereu, însă vestea excelentă este că îți poți pregăti singură o baie relaxantă care îți va îndeplini toate dorințele pomenite mai sus. Totuși, înainte să te bucuri de un răsfăț ca la carte, trebuie să cunoști cele trei secrete fără de care baia relaxantă nu are niciun farmec.

Creează atmosfera potrivită

O să spui că știi ce-ai de făcut: să aprinzi niște lumânări și să alegi la repezeală de pe Youtube un playlist cu sunetele pădurii sau cu muzică ambientală. Ai dreptate. Parțial. Pentru ca lumânările și muzica să aibă efect, trebuie mai întâi să te asiguri că baia este bine aerisită și încălzită. Abia după aceea poți alege niște lumânări parfumate (deși un bec cu lumină caldă ar fi mai potrivit dacă ai de gând să citești ceva).

În ce privește muzica, e mai bine să mizezi pe un playlist despre care știi sigur că îți place. Lasă noutățile pentru alte ocazii. Acum trebuie să creezi o atmosferă în care să te simți cât se poate de confortabil, iar un album cu sunete din junglă s-ar putea să aibă efectul contrar. Poți chiar să alegi o carte audio și în felul acesta nu mai riști să scapi tableta sau volumul preferat în apă.

Organizează-ți recuzita pentru răsfățul suprem

E foarte important să ai la îndemână tot ce vei folosi în timpul și după baia relaxantă. Aici includem atât tăvița pentru citit dotată cu suport pentru paharul de vin, lufa, o mască pentru ten, perna impermeabilă pentru spate și gât, casca de duș, loțiunea hidratantă și exfoliantul pentru corp, cât și prosoapele și covorașul de baie. În niciun caz nu vrei să strici tot efectul calmant al băii căutând înfrigurată prin sertare un prosop suficient de mare în care să te înfășori. Alege-ți din timp unul sau două prosoape de baie de calitate și pune-le alături, pe mașina de spălat sau într-un coșuleț din răchită.

Pregătește baia

Bineînțeles, cada va trebui să fie bine igienizată în prealabil (folosește bicarbonat de sodiu pentru rezultate optime). Apa trebuie să aibă o temperatură cât mai apropiată de cea a corpului, între 35 și 38 de grade. În felul acesta te vei simți confortabil și vei evita senzația de amețeală pe care ți-o poate da o baie prea fierbinte (dacă ai probleme cu tensiunea, scurtează durata băii și lasă geamul întredeschis pentru a evita acumularea de abur).

Momentul potrivit ca să adaugi sărurile de baie sau uleiurile volatile (de mentă, rozmarin, lavandă, grepfrut sau orice alte uleiuri îți încântă simțurile) este chiar în timp ce curge apa, pentru ca aromele să se disperseze mai ușor. Ai grijă când folosești uleiuri esențiale – unele dintre acestea pot fi contraindicate dacă ai alergii. Pentru o baie spumantă poți adăuga săruri de baie sub jetul puternic de apă.

Încearcă să nu stai în cadă mai mult de jumătate de oră, iar dacă ai probleme cardiace sau ți s-a mai întâmplat să experimentezi stări de leșin din cauza apei fierbinți, poate că ar fi mai bine să găsești alte metode de relaxare. Când simți că apa începe să se răcească, ieși din cadă și înfășoară-te în prosopul pufos din bumbac pe care l-ai pregătit mai devreme. După ce te usuci, aplică loțiunea hidratantă pe toată pielea și pregătește-te pentru un somn mai odihnitor ca niciodată.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Vivre

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here