3 seriale de văzut în decembrie

0

Ce faceți când ați ajuns la zi cu toate serialele și nici nu se întrevăd noi sezoane ale celor deja începute? Vă apucați de unul nou. Iar noi avem trei propuneri pentru această lună: un serial cu scenariul adaptat după un postcast, o miniserie și un sezon secund al unui serial exceptional!

HOMECOMING

Nu doar cărțile sau scenariile de film sunt adaptate acum ca seriale, ci și podcasturile. Un podcast-cult de ficțiune experimentală, construit ca un puzzle narativ care-i provoacă pe ascultători să descifreze misterul din centrul acțiunii, Homecoming se află la originea serialului cu același nume (produs de Amazon). Protagonistă este Julia Roberts, la primul ei rol în televiziune. Ea joacă o lucrătoare socială de la un centru menit să-i ajute pe foștii combatanți să se readapteze la viața civilă. Toate episoadele sunt regizate de Sam Esmail (Mr. Robot), iar din distribuție mai fac parte Bobby Cannavale, Stephan James și Sissy Spacek.

THE LITTLE DRUMMER GIRL

În 2016 am avut The Night Manager, acum avem această nouă miniserie bazată pe un roman de John le Carré. Povestea de spionaj, mixată cu intrigi sentimentale și trădări, se petrece la finalul anilor ’70. Alexander Skarsgard interpretează un ofițer de informații implicat alături de o tânără actriță (Florence Pugh) într-o operațiune de mare risc, orchestrată de șeful spionajului israelian (Michael Shannon). Din punct de vedere vizual, The Little Drummer Girl (produs de BBC și AMC) este la fel de fascinant precum predecesorul său. Apreciatul cineast coreean Park Chan-wook (Oldboy și The Handmaiden) semnează regia, acesta fiind primul serial din cariera lui.

THE MARVELOUS MRS. MAISEL, sezonul 2

Serialul continuă cu noi episoade din povestea transformării lui Miriam „Midge” Maisel dintr-o casnică din Upper East Side în anii ’50 într-o comediană de stand-up, singura femeie pe o scenă dominată de bărbați. Încurajată de managerul ei (Alex Borstein), „Midge” (Rachel Brosnahan) e hotărâtă să cucerească această scenă, indiferent de reacțiile familiei sale conservatoare. Spre deosebire de personaj, The Marvelous Mrs. Maisel (produs de Amazon) a cules deja lauri: serialul creat de Amy Sherman-Palladino a dominat Premiile Emmy, câștigând, printre altele, trofeele pentru cel mai bun serial, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cea mai bună actriță la categoria comedie.

Citiți și: “3 seriale noi de văzut în octombrie”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor de film, Netflix, outnow.ch

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here