3 seriale pentru binging în nopțile tale de vară

0
Still Stranger Things Sezonul 03, Netflix
Stranger Things Sezonul 03, Netflix

Stranger Things

Nostalgia anilor ’80, cu inocența, vestimentația și muzica lor, ne va face din nou să stăm lipiți de ecrane începând cu 4 iulie, când serialul Stranger Things și gașca noastră preferată de inadaptați din suburbia americană revin cu sezonul al 3-lea. Trailerul ne dezvăluie suficient cât să ne dorim să nu ratăm momentul urcării întregului sezon pe Netflix, chit că unii dintre noi nu vor mai ajunge la birou a doua zi pe motiv de call in sick.

Copiii din Hawkins, care în primul sezon aveau între 9 și 10 ani, au acum vârste cuprinse între 14 și 17 ani, iar noul sezon îi surprinde în timpul verii anului 1985, prima vară de adolescență înainte de a intra la liceu. Va fi distractiv să descoperim că personajele drăgălașe pe care le-am îndrăgit în primele sezoane au acum voci groase și au ajuns la vârsta primei iubiri și a primelor dezamăgiri. Multe artificii de 4 iulie, bâlciuri, cămăși colorate, ochelari de soare, polițiști de provincie, piscine, biciclete și urmăriri cu monștri în mall, sunt câteva din elementele care fac în continuare Stranger Things unul dintre cele mai îndrăgite seriale care idealizează epoca în care nimic nu îi ținea pe copii în casă.

Russian Doll

Natasha Lyonne și Amy Poehler pe scenă la evenimentul Netflix "Russian Doll" FYSEE la Raleigh Studios, 9 iunie, 2019, Los Angeles, California. (Foto Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)
Natasha Lyonne și Amy Poehler pe scenă la evenimentul Netflix „Russian Doll” FYSEE la Raleigh Studios, 9 iunie, 2019, Los Angeles, California. (Foto Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)

Russian Doll, comedia neagră care o are în distribuție pe co-creatoarea serialului, Natasha Lyonne, se întoarce cu un nou sezon de opt episode. Data lansării nu a fost încă anunțată.

Natasha Lyonne, mintea din spatele serialului care a reinventat genul filmului în loop în stilul Groundhog Day și s-a bucurat de reacții extrem de apreciative, a adus la un loc o echipă scenariști și regizori formată numai din femei.

Lyonne, alături de Amy Poehler și Leslye Headland, au adus la viață povestea Nadiei Vulvokov, programatoarea care moare în fiecare zi și este forțată să își retrăiască ziua în care împlinește 36 de ani. Mulți critici și fanii primului sezon au aplaudat reușita regizoarei și au declarat că primul sezon a fost perfect și nu mai necesită o continuare. Finalul deschis a lăsat totuși loc de multe interpretări și ne dorim să vedem cum vor alege fetele să continue povestea tinerei care începe să-și accepte traumele și defectele.

Natasha Lyonne / Netflix "Russian Doll" FYSEE, Raleigh Studios, 9 iunie, 2019, Los Angeles, California. (Foto Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)
Natasha Lyonne / Netflix „Russian Doll” FYSEE, Raleigh Studios, 9 iunie, 2019, Los Angeles, California. (Foto Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)

Killing Eve

Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge, Jodie Comer, Premiile BAFTA 2019 (Foto Jeff Spicer/Getty Images)

Sunt multe motive pentru care am revedea oricând Killing Eve. Pe lângă faptul că a fost regizat de Phoebe Waller-Bridge, actrița și regizoarea piesei de teatru și a serialului Fleabag (the one with the hot priest), este încă un exemplu de scenariu scris de o femeie care înțelege cum gândește o femeie. Killing Eve explorează relațiile complexe între femei, rescrie tiparul criminalului în serie din filme, și își arată personajele cu toate „defectele” și nuanțele lor. La fel ca în Fleabag, nu poți spune niciodată cu exactitate dacă Villanelle (Jodie Comer), protagonista, este personajul negativ sau dacă trebuie să îi ții partea. Eve (Sandra Oh), jumătatea aparent rațională a relației, are momente de scăpare în care caută să retrăiască pe propria piele viața criminalului pe care ar trebui să-l prindă. Vă va pune pe gânduri mult după ce veți fi terminat primele două sezoane. Și urmează un al treilea sezon.

Foto: Getty images / PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here