3 sfaturi pentru a scăpa de stres

0
3 metode pentru a scapa de stres

Aveți nevoie de un studiu care să vă spună că nivelul de stres al populației este cel mai ridicat din toate timpurile? Nu chiar. E suficient să deschieți televizorul sau să citiți știrile și imediat vă veți simți copleșite de problemele globale. Totuși, iată o mică dovadă: un sondaj recent realizat de Asociația Americană de Psihologie arată că suntem mai tensionați ca niciodată. Mai rău, stresul are un impact asupra sănatății și bunăstării noastre.

Stresul ne transformă pur și simplu dispoziția în una nu prea fericită. Astfel crește nivelul cortizolului, se accelerează procesul de îmbătrânire, iar toate acestea conduc la alte probleme de sănătate, precum îngrășarea sau căderea părului. Stresul și tensiunea pun presiune asupra relațiilor și fac viața mai dificilă. Iată câteva strategii de reducere a stresului care să vă ajute să aveți o viata mai liniștită, dar și relații mai sănătoase.

1. O zi la SPA

O zi de răsfăț și relaxare nu este prea mult pentru nimeni, nu-i așa? Te poți relaxa la marginea Bucureștiului, într-un loc unde natura te va ajuta să te detașezi de cotidian. În Snagov, lângă lac, la Country Spa Retreat. Alege pachetul care ți se potrivește și acordă-ți timp pentru a scăpa de stres. Pachetul Zen include saună umedă sau uscată, ideale pentru detoxifiere, gomaj corporal, masaj de relaxare cu produse Yon-Ka și tratament facial Yon-ka Le Grand Classique. Pentru a vă răsfăța pe deplin, Country Spa vă oferă limonadă, apa infuzată și ceai personalizat în funcție de programul ales, cu un mix de arome de neuitat.

2. Inspirați, expirați

Atunci când suntem stresați ritmul respirației noastre încetinește, iar asta nu contribuie decât la excitarea suplimentară a hormonilor responsabili cu stresul. Antidotul? Pur și simplu trebuie să deveniți conștiente de respirație și să inspirați adânc în astfel de situații. Respirația corectă va reseta hormonii de stres și vă va ajuta să vă regăsiți echilibrul. Doar trei minute de respirație corectă pot restabili întreaga biochimie a corpului.

3. Ritualuri relaxante

În zilele pline, tensionate și extrem de aglomerate, acordați-vă 10 minute pentru un ritual care să vă ajute să vă relaxați și să dormiți mai bine. Poate să fie o aplicație de meditație, o carte sau, poate, chiar o baie relaxantă. Gelul de duș antistres, cu roiniță BIO Kräuter® de la Life Care este conceput special pentru a vă ajuta să scapați de tensiunile acumulate în timpul zilei. Ingredientele BIO, cum ar fi roinița și menta, sunt cunoscute pentru efectele calmante, antiseptice si cicatrizante. Roinița este de asemenea recomandată pentru îngrijirea pielii uscate și sensibile.

Indiferent de ce alegeți să faceți pentru a scăpa de stres, este important să conștientizați felul în care acesta vă afectează și vă strică calitatea vieții. Acordați puțin timp pentru a-i combate efectele negative și pentru a vă relaxa și a vă simți cu adevarat împlinite!

Citiți și: “Cum puteti combate stresul iernii”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here