3 spectacole noi de văzut în zilele ce vor urma

0

Dana Rogoz și Marian Râlea se reîntâlnesc pe scena de la unteatru în spectacolul PROOF, Vlad Massaci face o primă montare la Odeon, iar la Centrul Național al Dansului aveți parte de o serie de narațiuni intime în regia lui Bogdan Georgescu.

PROOF, la unteatru

Un spectacol care valorifică la maximum fiecare secundă și te ține absorbit în lumea enigmaticei Catherine și a genialului său tată matematician. Dana Rogoz și Marian Râlea sunt din nou împreună în lumina reflectoarelor cu această ocazie, iar alături de ei – actorii Florentina Țilea și Ionuț Vișan. Punând în scenă piesa lui David Auburn (Premiul Pulitzer pentru dramaturgie în 2001), Andrei și Andreea Grosu s-au concentrat pe „relațiile bogate” dintre personaje pentru a spune o poveste despre iubire și reconciliere.

DELIRIUM, la Teatrul Odeon

Pentru prima sa montare la Odeon, Vlad Massaci a ales o piesă ce reinterpretează radical și iconoclast Frații Karamazov, de Dostoievski. E vorba despre un text al dramaturgului irlandez Enda Walsh, scris în cadrul unei colaborări cu Teatrul O din Londra. Rezultatul: un cabaret al grotescului și decăderii, populat de personaje ce se exprimă printr-un mix frenetic de teatru, muzică, joc de păpuși și animație. Cei patru frați sunt jucați de Mihai Smarandache, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu și Cezar Antal, în timp ce Marius Damian este patriarhul familiei.

SEXODROM, la Centrul Național al Dansului

O celebrare a apartenenței la comunitatea queer și minoritatea romă. O serie de narațiuni intime aduse în spațiul public cu curaj. O invitație la asumarea poveștilor #metoo din România. Toate aceste descrieri sunt valabile pentru spectacolul regizat de Bogdan Georgescu. Pe scenă, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea, Antonella Lerca Duda și Nicoleta Ghiţă sunt cei care chestionează prin mijloace performative felul în care structurile sociale și politice ne influențează viața privată.

Articol apărut în numărul de iunie ale revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Cortina se ridică: 3 piese de teatru de văzut în perioadă imediat următoare”!

Foto: Adi Bulboacă, Milton Athanasiou, Sören Vilks

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here