4 filme de văzut la cinema în noiembrie

0

Dacă-n zilele însorite poate nu era atât de tentantă refugierea în sala de cinema, iată că acum a sosit vremea perfectă pentru cât mai multe seri și după-amieze petrecute la film. În plus, noutățile din această lună sunt mai mult decât atractive!

Alice T.

Noul film al lui Radu Muntean i-a adus Andrei Guți, la doar 19 ani, Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Locarno. Ea joacă rolul unei adolescente răzvrătite, cu probleme la școală și o sarcină neașteptată. În plus, mama ei adoptivă (Mihaela Sîrbu) a aflat de toate astea. Cu un scenariu semnat de trioul Alexandru Baciu – Radu Muntean – Răzvan Rădulescu, filmul urmărește dificultățile acestei relații.

Premiera: 9 noiembrie

The Guilty

Propunerea Danemarcei la Oscar ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot tranforma într-o formă de abuz. Deși e filmat într-un singur interior, cu un personaj care vorbește încontinuu la telefon, acest thriller de debut reușește să-și țină publicul în tensiune. Protagonistul (Jakob Cedergren), centralist la serviciul de urgenţă 112, răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, el se aruncă într-o cursă contracronometru pentru a salva femeia aflată în pericol, dar curând îşi dă seama că lucrurile nu sunt ceea ce par.

Premiera: 9 noiembrie

Climax

 

L’agent provocateur Gaspar Noé s-a întors anul acesta la Cannes cu un musical horror filmat în doar două săptămâni. În distribuție – dansatori culeși din cluburile de voguing din Paris și vloggeri în vogă pe YouTube. Acțiunea, inspirată de evenimente reale, se întâmplă în 1996, când o trupă de dansatori se adună să repete într-o noapte de iarnă, departe de ochii curioșilor, în clădirea unei școli părăsite. După ce iau accidental droguri psihedelice, petrecerea lor se transformă într-un coșmar halucinant.

Premiera: 16 noiembrie

Widows

Regizorul Steve McQueen (câștigătorul unui Oscar pentru 12 Years a Slave) face echipă cu scriitoarea Gillian Flynn (Gone Girl și Sharp Objects) pentru scenariul acestui thriller având ca protagoniste patru văduve. Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) și Belle (Cynthia Erivo) au în comun datoriile lăsate de soții lor eliminați de rivali din lumea criminală din Chicago și dorința de a nu cădea ele însele victime, chiar dacă asta înseamnă să comită un jaf. Acțiunea e dublată de o explorare inteligentă a temelor la zi: sexismul și rasismul.

Premiera: 23 noiembrie

Citiți și: “Acting Class: 4 filme de vazut la inceput de 2018”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here