4 metode naturale de a vă pregăti pielea pentru expunerea la soare

Asigurați-vă că obțineți o nuanță bronzată, uniformă a pielii cu câteva produse 100% naturale și la îndemână.

0

Dacă v-ați făcut planurile pentru o vacanță însorită și vă doriți să obțineți un bronz cât mai uniform și mai strălucitor, fără să vă ardeți, iată ce puteți face.

1. Înainte de expunere, folosiți un exfoliant delicat și hidratant

Utilizat în vaporii fierbinți din hamam, preponderent în Orient, săpunul negru este ideal pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. El protejează și hidratează epidermul, datorită formulei bogate în vitamina E, ce permite obținerea unui bronz uniform, pe o piele curățată. Aplicați săpunul negru într-un strat consistent pe pielea umedă şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 10-15 minute. Începeţi apoi gomajul prin mișcări circulare, folosind o mănușă din lufa şi clătiți bine la final.

2. Alegeți o hidratare bogată în beta-caroten

Bogat în vitamina A şi beta-caroten, uleiul de morcovi este un stimul ideal pentru creşterea producţiei de melanină. Se recomandă aplicarea lui dimineața și seara, pe față și corp, cu câteva săptămâni înainte de expunerea la soare, pentru a simula strălucirea pielii. Uleiul de morcovi este eficient și aplicat după plajă, pentru a crea un bronz de durată.

3. Îmbunătățiți efectul bronzului cu un accelerator natural de bronzare

Pentru o culoare aurie a pielii, combinați uleiul din sâmbure de caise cu pudra de urucum, obţinută din seminţe antioxidante, de 100 de ori mai bogate în carotenoizi decât morcovii, utilizate de indienii din bazinul Amazonian pentru colorarea pielii, părului şi pentru protejarea de razele soarelui. Conţin zinc, cupru și seleniu, ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii și stimulează producția de colagen. Aplicaţi pe corp, înainte de expunerea la soare, un amestec obţinut din 100 ml de ulei de caise şi 10 grame de pudră de urucum sau dizolvaţi o 1 linguriţă de pudră în 250 ml de apă şi beţi amestecul înainte de micul dejun.

4. Mizați pe alimentele potrivite

Consumul de fructe și legume bogate în beta-caroten vă poate ajuta să vă bronzați fără arsuri. Tot mai multe studii sugerează că beta-carotenul, un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și reduce stresul oxidativ pentru piele, poate proteja de efectele negative ale razelor UV, dacă este consumat în stare naturală. Pentru a crește doza de beta-caroten, din dietă nu ar trebui să vă lipsească ardei, cartofi dulci, pepeni, morcovi, caise, roșii și legume cu frunze verzi, precum varza kale sau spanac.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here