4 salate gustoase de iarnă: cum le pregătești

0
salate iarna

Salatele sunt asociate în special cu sezonul de primăvară-toamnă, atunci când ai la dispoziție multe legume proaspete, de care este păcat să nu profiți la vremea lor. Iarna este anotimpul mâncărurilor mai grele, datorită tradițiilor culinare specifice Crăciunului și Revelionului, dar și pentru că legumele și fructele pe care le ai la dispoziție sunt îndeosebi cele conservate. 

Ce te faci, însă, în perioada Postului și după Sărbători, când organismul tău are nevoie de o alimentație mai lejeră și când s-ar potrivi de minune niște salate? Răspunsul îl găsești în rândurile de mai jos, în care îți vom prezenta câteva rețete simple pentru salate de iarnă, cu ingrediente ușor de găsit și de preparat.

Salată de fasole cu năut

Pentru această rețetă ai nevoie de câte 200 de grame de fasole fiartă și de năut, câteva măsline, pătrunjel, două linguri de oțet, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si de măsline, o jumătate de ceapă roșie, sare și piper după gust.

Boabele fierte de fasole și năut se pun într-un bol, după care se adaugă măslinele, pătrunjelul tocat mărunt și ceapa roșie tăiată julien. În alt bol se amestecă oțetul cu uleiul, împreună cu sarea și piperul. Se obține astfel un dressing care se adaugă peste ingredientele din primul vas. Se amestecă bine și se lasă la rece aproximativ o oră, pentru ca gusturile să se întrepătrundă.

Salată de sfeclă roșie cu morcov și măr

Ingredientele necesare sunt ușor de găsit iarna și constau în două sfecle roșii, două mere, un morcov, 150 de grame de brânză proaspătă nesărată, o lămâie, boabe de porumb, o ceapă, salată verde, sare și o mână de nucă fiartă.

Mai întâi se curăță sfecla și merele, care se taie apoi cubulețe. Peste ele se adaugă morcovul dat pe răzătoare, ceapa tăiată julien și brânza tăiată cubulețe. Urmează frunzele de salată rupte în fâșii mari, iar la final boabele de porumb și nuca fiartă. Peste toate ingredientele se adaugă zeama de la lămâie, ulei și sare, după gust.

Salată de pui cu rucola, rodie și portocală

Este o rețetă exotică și delicioasă, pentru care ai nevoie de  200 de grame de piept de pui, 200 de grame de rucola, două portocale, o rodie și o lămâie, alături de ulei, sare și piper.

Pieptul de pui se frăgezește cu ciocanul de șnițele și se pune pe grill, iar în timp ce se rumenește, se scot semințele din rodie și se curăță portocalele. Una dintre portocale se stoarce, iar cealaltă se desface în felii pe care le tai în cubulețe. Odată luat de pe grill, pieptul de pui se taie și el în bucăți care se pun într-un bol, împreună cu semințele de rodie, portocala tăiată mărunt și frunzele de rucola. Se adaugă apoi zeama de la cealaltă portocală, zeama de lămâie, uleiul, sarea și piperul, după care se amestecă bine, pentru omogenizare.

Salată de ton cu fasole

Ca să prepari o astfel de salată ai nevoie de o conservă de ton bucăți în ulei, două cepe verzi, 50 de grame de roșii cherry, 100 de grame de brânză tofu, ulei de măsline sau floarea soarelui, o cutie de fasole roșie, o jumătate de lămâie, sare și piper, după gust. Roșiile se taie pe jumătate, iar ceapa rondele, după care conserva se scurge de ulei. Într-un bol se adaugă tonul, roșiile, ceapa, fasolea scursă de zeamă și brânza tăiată cubulețe. Într-un alt vas se amestecă uleiul, zeama de lămâie, sarea și piperul, iar dressing-ul se toarnă peste ingredientele din bol. Se amestecă bine și se ține 30 de minute la rece înainte de servire.

Te invităm să încerci fiecare dintre aceste rețete, care sunt ușor de preparat, nu necesită foarte mult timp, și sunt extrem de savuroase.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here