45 de ani de la lansarea modelului Nike Cortez celebrati cu Bella Hadid

0
Bella Hadid in reclama Nike Cortez

In acest an, Nike sarbatoreste 45 de ani de la lansarea modelului iconic Cortez si, pentru campania aniversara, brandul a apelat la Bella Hadid.

Bella Hadid in reclama Nike Cortez

 

Cu peste 13 milioane de followeri pe Instagram si o viata extrem de activa, modelul in varsta de 20 ani reuseste sa readuca in atentia fashionistelor o incaltaminte retro care, printr-o stilizare fresh, este pusa intr-o lumina actuala.

Pantofii Nike Cortez au fost creati initial pentru alergat si dezvaluiti prima oara publicului in 1972 la Jocurile Olimpice din Muenchen, fiind purtati de atletii din echipa SUA. Depasind limitele sportive, putem repera acest model de incaltaminte in filme cunoscute, precum Karate Kid si Forrest Gump, si, nu in ultimul rand, la celebritati precum Whitney Houston, Eazy-E sau Kendrick Lamar.

Una dintre imaginile pentru campania Nike Cortez este un omagiu adus actritei Farrah Fawcett

Bella Hadid in reclama Nike Cortez

In noua campanie, Bella Hadid a purtat modelul original Cortez: din piele alba, cu semnul Nike rosu si dungi albastre in laterale. Imaginile recreeaza atmosfera anilor ’70, iar una dintre ele este un omagiu adus actritei Farrah Fawcett care, in filmul Charlie’s Angels, este incaltata cu pantofii clasici Cortez pe un skateboard.

Vedeta shooting-ului a fost fotografiata intr-o serie de tinute cu iz nostalgic care reprezinta cele mai importante trenduri din ultimii 40 de ani: jeansii evazati ai anilor ’70, treningul anilor ’80, pana la rochia-furou anii ’90. Aceste look-uri continua sa fie de actualitate si-n prezent, demonstrandu-se totodata si versatilitatea pantofilor sport. Bella Hadid nu este la prima campanie cu faimosul brand sportiv, ea fiind prezenta si-n imaginile pentru The NikeLab Dunk Lux Chukka x RT, o colaborare Nike cu designerul Riccardo Tisci.

Bella Hadid in reclama Nike Cortez

De asemenea, Nike a mai lansat anul acesta o versiune de sneakersi din piele alba perforata si detalii aurii, Cortez Classic Premium QS.

Modelul aniversar Nike Cortez este disponibil pe site-ul oficial al brandului la pretul de $100.

Foto: Splash News/ Nike

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here