5 băi terapeutice pe care să le efectuați în sezonul rece

Ianuarie și februarie sunt lunile perfecte pentru cure de tratament și răsfăț la spa

0

Ce variantă mai bună de relaxare în sezonul rece decât prin băi calde, terapeutice? Până la venirea primăverii, profitați de opțiunile limitate de a petrece timpul afară și dedicați-l unor cure de sănătate pentru trup și suflet. Centrele de tip spa și wellness oferă numeroase tipuri de băi și terapii naturale pe care să le efectuați. „Iarna sunt recomandate programele preventive nespecifice, alături de procedurile de relaxare, ideale în orice sezon”, explică Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Sovata Ensana Health Spa Hotels.

Iată 5 băi terapeutice pe care să le efectuați la spa-uri în sezonul rece pentru a vă relaxa, răsfăța și trata diverse afecțiuni.

Băi cu apă minerală
În centrul Sovata Ensana Health Spa Hotels, puteți efectua acest tip de băi terapeutice. Bogate în minerale și încălzite de adâncimile pămantului, apele minerale termale sunt, de mii de ani, unul dintre cele mai remarcabile remedii naturale. „Apele minerale sunt eficiente în tratarea artrozelor, a reumatismelor si ale disfuncțiilor aparatului locomotor, cât și în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apa caldă este, de asemenea, un mod de destindere, un antidot împotriva stresului cotidian,” precizează Suzana Pretorian. Iată cum este realizată procedura: apa minerală este încălzită la 28-34 ºC într-o cadă individuală în care se introduce și CO2 natural. Acesta se dizolvă în contact cu pielea, conferind un sentiment de relaxare. Căldura apei termale împreună cu CO2 natural dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. Mai multe tratamente succesive vor îmbunătăți circulația sanguină și funcțiile cardiace”, adaugă medicul Pretorian.

Băi sărate
Băile sărate individuale reprezintă emblema centrului balnear de la Sovata. Apă sărată este
pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conținutului ridicat de săre și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și ca Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC și pompată în căzile individuale. Durata băii sărate terapeutice este de 15-20 de minute. Atuul ei? Un remediu excelent pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice.

Băi cu sulf
Apa cu sulf de la Băile Herculane tratează, datorită temperaturii ridicate (38-60ºC), afecțiuni reumatice degenerative, afecțiuni respiratorii și ginecologice. Ele se pot folosi ca băi normale (se stă în bazinul cu apa caldă timp de 15 minute), dar pot fi și ingerate. Aplicată local, apa sulfuroasă are rezultate pozitive în cazul afecțiunilor oftalmologice (conjuctivite și blefarite) și în afecțiunile dermatologice aflate chiar și în fază avansată, precum psoriazisul. Vă recomandăm o cură de tratament la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane, unde factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase diminuează depresia și pesimismul și oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat.

Băi cu magneziu și cu calciu
Tot la Băile Herculane, la spa-ul Herculum din cadrul Afrodita Resort & Spa, puteți alege acest tip de tratament, perfect pentru cei ce suferă de oboseală extremă. Calciul întărește densitatea oaselor, iar magneziul îmbunătățește metabolismul și ritmul cardiac. În plus, apa cu magneziu ajută la mineralizarea oasele și la eliminarea stresului. Dacă ați trecut printr-o perioada grea sau faceți sport intens, atunci programați-vă vizite de remineralizare.

Băi cu masaj subacvatic
Unul dintre cele mai eficiente tratamente balneare de relaxare este masajul subacvatic cu jeturi. „Acest tratament este efectuat intr-o vana cu apa fierbinte de 35-37 ºC. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un puternic jet (0,5-2,0 atmosfere) de apa care e directionat de terapeut asupra principalelor grupuri musculare de la o distanta de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi, în mod repetat. Prin alternarea distantei si a unghiului este posibila schimbarea intensitatii presiunii jetului de apa asupra corpului. Scopul acestui masaj subacvatic este relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive precum si relaxarea partiala a ligamentelor,” precizeaza explica Suzana Pretorian, de la Sovata Ensana Health Spa Hotels.

Foto: Unsplash

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here