5 beneficii ale masajului

De ce vă recomandă specialiștii să recurgeți mai des la acest gen de terapie

0
Burberry

Masajul nu este doar o terapie relaxantă. Beneficiile lui asupra sănătății corpului și a psihicului sunt multiple. Iată 5 beneficii ale masajului și de ce vă recomandă specialiștii să vă programați cât mai curând o sesiune de terapie:
1. Are efect direct de relaxare musculo-articulară, dar și indirect, psihic, prin eliberare aproape instantanee de oxitocină, supranumită hormonul fericirii. Oxitocina are efect analgezic, de activare a circulației, induce relaxarea psihică și o stare de bine și de calm. „Masajul este remediul antistres ideal″, spune Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Sovata Ensana Health Spa Hotels. Puteți alege orice versiune între masajul medical, limfatic general, thailandez, cu pietre vulcanice, sincron, cu ulei cald și altele.

2. Sporește imunitatea. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza afecțiuni severe, infecții virale și chiar cancerul. Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată. Persoanele care au un nivel ridicat de stres, tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. O combinație între stres, lipsă de somn și nutriție necorespunzătoare duce la reducerea capacității sistemului imunitar de a se proteja în mod natural împotriva bacteriilor și a infecțiilor.

3. Îmbunătățește drenajul limfatic. Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp, consecințele fiind multiple: oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și fizică – dureri musculare, scăderea imunității (răceli frecvente), creșterea în greutate și apariția celulitei. Drenajul limfatic manual total, practicat de maseuri specializați, permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele sunt imediate, prin activarea tuturor eliminărilor, cel mai vizibil la nivel urinar. Pentru un efect de durată (detoxifiere inter- și intracelulară) sunt necesare minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.

4. Îmbunătățește aspectul pielii prin stimularea circulației sanguine. De asemenea, permite înlăturarea celulele moarte de pe suprafața epidermei, rezultatul fiind o piele catifelată și mai elastică.

5. Conferă energie. Stimularea musculaturii revigorează corpul, înlătură blocajele de energie și elimină durerile articulare, spinale și musculare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here