5 gesturi importante pentru a menține sănătatea părului vopsit

0
Zadig e Voltaire

Dacă ați început să vă vopsiți lunar pentru a acoperi firele de păr albe, sau pur și simplu pentru că vă place să vă schimbați nuanța naturală a părului, e bine de știut că acest serviciu de colorare poate degrada structura firului de păr. Iată care sunt cele mai importante 5 gesturi pentru a menține sănătatea părului vopsit.

1. Decolorați-vă părul doar la salon
„În funcție de serviciul de colorare, părul poate fi afectat mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul vopselei folosite și al pigmenților conținuți. Dacă vorbim despre o vopsea demipermanentă sau semipermanentă, unde pigmenții se așază mai mult pe cuticulă sau în straturile cuticulare, putem vorbi despre un serviciu de colorare soft, care nu va afecta firul de păr. Vopseaua permanentă va ajunge în interiorul firului de păr unde poate transforma pigmenții naturali (în funcție de oxidantul folosit) și poate schimba textura firului de păr, mai ales atunci când vorbim despre blond”, spune Mihai Badin, stilist Wella Vision. Decolorarea este o tehnică mai complicată, care ar putea duce la subțierea firului de păr dacă nu sunt folosite produsele corespunzătoare (de exemplu dacă se folosește un oxidant mai puternic decât e necesar pentru obținerea culorii respective, sau dacă aplicarea nu e precisă). Din această cauză este recomandat ca tot ce ține de decolorat și blond să fie realizat doar în saloane, recomandă stilistul.

2. Dacă utilizați instrumentele de styling cu căldură, țineți cont de o mai bună hidratare a părului
Dacă hidratați părul corespunzător, sănătatea părului poate fi păstrată, este de părere Mihai Badin. Instrumentele cu căldură au tendința de deshidrata. Dacă aveți părul vopsit, folosiți mereu o mască pe care s-o lasați să acționeze cel puțin 5 minute. Aplicați apoi pe părul umed un ulei care poate fi combinat cu un produs de netezire și hidratare. Dacă se folosesc instrumente de tipul ondulatoarelor sau plăcilor de îndreptat, indicat ar fi și un produs de protejare împotriva căldurii.

3. Evitați pieptănatul excesiv
Dacă părul a fost trecut prin tratamente agresive de decolorare sau vopsire, și este deci vulnerabil și se rupe ușor, evitați pieptănatul excesiv. Pieptănați-l doar în timpul procesului de spălare, atunci când are o mască aplicată, folosind un piepten cu dinții rari, pentru a evita ruperea.

4. Apelați la coafurile potrivite
Evitați să prindeți părul în cozi foarte strânse sau în cocuri.

5. Folosiți șampon uscat
Spălarea frecventă a părului duce la o rezistență mai scăzută a culorii, indiferent de vopseaua folosită. Profitați de existența unui șampon uscat pentru a vă împrospăta rădăcinile și evitați astfel să îl spălați zilnic. Unele șampoane uscate au pigment colorat (blond, șaten, brunet), care poate acoperi rădăcinile crescute și poate prelungi astfel durata de timp dintre vopsiri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here