5 lecții de fashion de la James Bond

0
james bond

Personajul Bond este atemporal. Eroul care a salvat de atâtea ori lumea de la dezastre a lăsat, însă mereu impresia că este un gentleman desăvârșit, chiar misiunea sa implică de fiecare dată și multă muncă murdară. În cadrul peliculelor în care apare, fie că vorbim de cele din ultimii ani sau de cele de pe vremea bunicilor, 007 a dat mereu dovadă de eleganță și de stil. Iată câteva dintre lecțiile pe care bărbații le pot învăța de la legendarul personaj.

1. Îngrijirea personală nu este o preocupare doar pentru femei

Majoritatea celor care țin la propria imagine și care lucrează la corp se străduiesc să-și arate condiția fizică și masculinitatea lăsându-și barbă și purtând tricouri cât mai sumare. Bond ne arată contrariul și anume că munca sa, care de multe ori ar putea fi făcută într-un costumație de tip Rambo, poate fi făcută cu stil, purtând un costum și având în general, o ținută cât se poate de elegantă. Mesajul transmis este clar: bărbații care țin la propria imagine pot să-și etaleze testosteronul și în acest mod.

2. Se poate împăca și capra și varza

Să zicem că agentul secret ar avea o pasiune personală pentru fashion, însă, datorită muncii sale, ar fi nevoit să recurgă la alte costumații. Ei bine, în Skyfall îl vedem pe bond cum stă, aleargă, cade, împușcă și face tot felul de cascadorii în costume bespoke Tom Ford și fiind încălțat cu pantofi Crockett & Jones. Printr-o astfel de abordare se demontează total miturile conform cărora astfel de ținute sunt incomode; bineînțeles, pentru a ajunge la astfel de performanțe este nevoie și de un croitor de top.

3. Clasic și bespoke, varianta câștigătoare

Principalele caracteristice ale costumelor folosite de Bond sunt că acestea au culori clasice (diverse nuanțe de gri și albastru închis) și că sunt făcute la comandă. De cele mai multe ori acestea sunt dotate cu 3 nasturi, conform tradiției britanice, iar cravatele utilizate sunt cât se poate de discrete. Dacă este să luăm în calcul și ceasurile, ne dăm seama că agentul 007 caută de fiecare dată ce este mai bun, mai calitativ. Practic, respectând acest tipar, fiecare bărbat poate avea de câștigat și în viața reală.

4. Adaptează-te în funcție de propriul corp

Nu trebuie să copiezi stilul cuiva dacă nu te potrivești din punct de vedere fizic cu aceea persoană. Spre exemplu, în filmele în care Daniel Craig a interpretat rolul lui James Bond, costumația sa a fost orientată către trăsăturile sale ceva mai pronunțate. De aceea, nu s-a pus accentul pe accesorii și tot felul de inovații, pentru a nu distrage atenția de la punctele forte ale fizicului său. Specialiștii spun că până și cele mai bune costume din lume ar putea arăta prost pe persoana nepotrivită. Așadar, cheia este să nu neglijăm trăsăturile noastre atunci când facem astfel de alegeri.

5. Nu acorda ținutei prea multă importanță după ce ieși din casă

Zecile de costume pe care Bond le utilizează în viața de zi cu zi nu-l preocupă pe acesta în afara momentelor în care efectiv se îmbracă. Cu astfel de ținute stilate nu este de mirare că Bond este întâmpinat cu respect în orice cazinou din lume și știm bine că celebrul personaj a fost întotdeauna legat de fenomenul jocurilor de noroc. De altfel, nu de puține ori Bond are ocazia de a-și etala stilul și talentul într-un cazinou. Cunoscătorii își amintesc de celebrul pariul pe care Sean Connery l-a plasat jucând zaruri în filmul Diamonds are forever: „I’ll take full odds on the ten, $200 on the hardway, the limit on all the numbers, and $250 on the eleven. Thank you very much”. Agentul 007 nu pare să fi folosit metoda lui Jean le Rond D’Alembert prea des, aplicând deseori metode bazate pe fler și intuiție, lucruri care, fac deliciul spectatorilor.

Să facem însă un exercițiu de imaginație: cum ar fi dacă Bond s-ar preocupa că haina i s-a murdărit, șifonat sau pătat cu doi stropi de cafea, în timp ce stă la masa de ruletă sau atunci când are o întâlnire? Evident, aceasta este o lecție pentru noi toți, o lecție care ar trebui să ne ajute să ne comportăm într-o manieră discretă, elegantă și masculină.

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk

Sursă foto: Flickr, Wikipedia

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here