5 lucruri pe care ar fi bine să le știi despre renovarea unui apartament

0
renovare apartament

Realizarea unui proiect de renovare este o experiență pe cât de provocatoare, pe atât de plină de satisfacții. Dar, spre deosebire de construirea casei în sine, în cazul renovării nu pornești niciodată de la zero.

Procesul este totuși complex și poate fi predispus la apariția situațiilor și cheltuielilor neprevăzute, astfel încât pregătirea bună în prealabil este cheia unui proiect de succes. Înainte să pornești în renovarea casei tale, e nevoie să fii conștient de anumite momente pe care le poți întâmpina pe parcurs. În articolul de mai jos vei regăsi cinci lucruri pe care ar fi bine sa le știi despre renovarea apartamentului, pentru a putea duce totul la bun sfârșit!

  1. Modificări permise

Atunci când îți dorești să modifici încadrarea spațiului în care locuiești, asigură-te că știi ce modificări ai dreptul să faci în apartament. Un proiect de anvergură poate fi întrerupt de lipsa unei autorizații, ceea ce nu este un rezultat de dorit. Interesează-te referitor la structura de rezistență a blocului, pentru a putea proiecta modificările din apartament în concordanță cu aceasta.

  1. Bani mai mulți decât ai preconizat inițial

Este posibil ca aproximarea de preț pe care ai făcut-o inițial să nu corespundă cu realitatea din momentul cheltuielii propriu-zise. Pentru ca acest moment să nu te ia prin surprindere, ia în calcul faptul că poți să depășești bugetul alocat. În caz contrar, va fi nevoie să faci anumite compromisuri legate de prețul materialelor. Ca să ieși cu succes dintr-o asemenea situație, alocă un fond de urgență de 5-10% din bugetul inițial, care să fie refugiul financiar de care vei ajunge să ai nevoie.

  1. Timp alocat și decizii de luat

Pentru un proiect terminat cu bine, care să transforme apartamentul și să actualizeze interiorul încăperilor, acordă o perioadă de timp decentă renovării, ca să nu faci lucrurile în grabă. Graba strică treaba, iar o renovare de apartament va schimba aspectul casei pentru următorii ani, așa că în acest caz este nevoie de atenție la detalii și de decizii potrivite, atunci când este nevoie de ele. Oferă-ți timp pentru a cântări toate opțiunile și asigură-te că alegi calitatea înainte de toate!

  1. Durata de timp mai mare decât cea estimată

Mai departe în legătură cu timpul alocat proiectului, fii pregătit să prelungești perioada de desfășurare, întrucât vei lucra cu diferiți furnizori, iar stocurile se pot goli când te aștepți mai puțin. În acest sens, dacă ești nevoit să aștepți livrarea unui anumit material, nu te bloca și nu opri renovarea. Mergi la următorul punct de pe listă și vei reveni la momentul în care vei primi ceea ce așteptai. Cu puțin noroc, timpii se vor echilibra, iar în final nu vei rămâne în urma programului inițial al proiectului tău de renovare.

  1. Anunță-ți vecinii

Pentru a-ți asigura un mers al lucrurilor lin, fără obstacole ce puteau fi prevenite, discută cu vecinii tăi și anunță-i că va urma o perioadă de zgomot pentru care îți ceri scuze și roagă-i să fie răbdători. Este posibil ca aceștia să aibă întrebări sau îngrijorări valide, pe care le poți rezolva amiabil înainte de începerea proiectului, pentru a nu fi supus întârzierilor survenite pe parcurs din cauza unei reclamații.

Renovarea apartamentului este un proces ce necesită timp, efort, răbdare și muncă, dar în final poate oferi satisfacții colosale. Implică-te activ și imprimă-ți stilul personal în alegerile de reamenajare, iar spațiul obținut va fi mai confortabil și primitor.

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here