5 minute cu Ada Galeș

0
interviu Ada Galeș

PRIMUL ALBUM CUMPĂRAT: Aveam multe albume pe casetă acasă și, crescând, am prins și era descărcatului de pe torrente, dar un eveniment important a fost cumpărarea unui album Blink 182. Eram prin gimnaziu, visam la o pereche de Converse și ne credeam light-punkiști.

ÎN FRUNTEA PLAYLISTULUI: În momentul ăsta, muzică de meditație și de relaxare. Cred că fiind într-o alergătură, am nevoie să găsesc ceva care să mă echilibreze. Înainte, am făcut o pasiune pentru Ivo Dimchev, care e un performer bulgar foarte tare.

CARTEA PE CARE AI RECITI-O CU PLĂCERE: Iubește și fii iubit(ă), a Domnicăi Petrovai, pentru că o relație e o continuă muncă.

PERSONAJUL PREFERAT: Henric V și Richard II. La primul m-a fascinat puterea de a determina 10.000 de oameni să meargă cu el la moarte. Cel de-al doilea mi se pare un personaj cristic, paradoxal și anacronic. Mi-ar cam plăcea și să le joc.

SERIALELE PERFECTE PENTRU BINGE-WATCHING: Ultimele pe care le-am văzut și mi-au plăcut: The Sopranos, Big Little Lies, The Haunting of Hill House. Iar dintre cele mai demult binge-uite: Sherlock, The Hollow Crown (o miniserie după piesele shakespeariene istorice), Luther.

FILMUL PE L-AI RECOMANDAT TUTUROR PRIETENILOR: La grande bellezza, pentru că este despre prietenia dintre om și viață.

DESCOPERIRE CULTURALĂ RECENTĂ: The Haunting of Hill House, o comoară ascunsă, de pe Netflix. Serialul se folosește de genre-ul fantasy/horror ca să vorbească despre frici, depresie și vină. E pentru toate nivelurile, pentru toată familia. Pentru cine a dat cu nasul un pic de fizica cuantică e inclusă o trimitere la ce înseamnă timpul, pentru pasionații de cinematografie – un episod e făcut din trei cadre plan-secvență, adică 50 de minute cu trei tăieturi, iar pentru amatorii de horror sunt câteva momente de sperietură.

LOCURI UNDE-ȚI PLACE SĂ IEȘI: Îmi place mult să beau cafea, așa că top of my list sunt Ivy, T-zero, Origo, Steam. Doar că intră în categoria de ieșit la fel de mult ca Mega Image. [Râde.] Îmi place și să brunch-uiesc și atunci mă chinui să găsesc loc la Frudisiac (ceea ce n-am reușit până acum), Simbio, M60. Poate că, de fapt, întrebarea viza capitolul pierdut nopți. Aici nu stau prea bine. Mi-ar plăcea să ies și să simt că nu e redundant. Aceeași muzică, același miros, aceeași oameni. Îmi place totuși în Apollo și uneori în Control.

CEA MAI MARE REALIZARE PERSONALĂ: Faptul că am devenit un adult responsabil și că am învățat să mă străduiesc să am relații sănătoase.

CEL MAI DIFICIL OBSTACOL DEPĂȘIT: Anxietatea generalizată. Și ca să fiu un pic amuzantă, lenea și delăsarea în ale mișcării fizice. Azi am fost la yoga.

PROFESIE ALTERNATIVĂ: Organizatoare de vieți omenești. O s-o și inventez cu denumirea asta.

Actrița joacă în noul spectacol al lui Radu Afrim, Pădurea spânzuraților (Teatrul Național din București), și a putut fi văzută recent în filmul Un om la locul lui, debutul în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu.

Articol apărut în numărul de ianuarie-februarie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Ada Galeș: <<Cu cât este mai solicitant un rol, cu atât mă incită mai tare>>”!

Foto: Ionuț Macri

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here