5 mituri despre operațiile estetice și realitatea din spatele corecturilor din bisturiu

0
213

interventii esteticeChirurgia estetică a evoluat enorm în ultimii ani. Ea le-a permis foarte multor persoane să-și schimbe viața și multor pacienți le-a sporit încrederea în forțele proprii. Ca în orice domeniu nou, însă, și în cel al chirurgiei estetice au apărut zeci de informații eronate și mituri care nu au nicio legătură cu realitatea.

Un subiect atât de serios nu poate fi tratat doar în termeni de alb“ și negru“, iar înainte de a spune da“ sau nu“ unei operații, este necesar să fii bine informată. Iată care sunt cele mai populare mituri din jurul operațiilor estetice și cum stau lucrurile, de fapt:

MIT – Operațiile estetice sunt foarte scumpe și doar cei cu dare de mână și le permit

Foarte multe persoane sunt convinse de faptul că operațiile estetice sunt foarte scumpe, fără să fi văzut vreodată o listă de prețuri. Este posibil ca și tu să te numeri printre persoanele care cred că aceste intervenții sunt doar pentru vedete sau persoane cu venituri foarte mari.

În realitate, însă, o operație estetică nu mai este în prezent de domeniul filmelor SF, iar prețul pentru o intervenție nu este unul atât de mare pe cât se crede. Bineînțeles, costul depinde de procedură. Aruncă un ochi pe site-ul acesta pentru a te convinge că prețurile sunt cu mult mai mici decât ți-ai imaginat vreodată și pentru a avea informațiile corecte despre acest subiect.

MIT – Numai persoanele superficiale apelează la chirurgia plastică

Multe femei se feresc să recunoască faptul că au luat în calcul măcar o dată chirurgia estetică, de teamă să nu fie considerate superficiale și prea preocupate de aspectul fizic. Adevărul este că frumusețea este un concept relativ și că preocuparea pentru aspectul fizic nu este un lucru condamnabil.

Vedem zilnic în reclame și în filme vedete care nu s-au ferit să recunoască faptul că au apelat la bisturiu, iar rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Nevoia de a se simți frumoasă nu înseamnă în mod automat anularea tuturor celorlalte calități pe care o persoană le are.

MIT – Odată ce îți faci o operație, vei vrea mai multe

Multe vedete de la Hollywood sunt o dovadă vie că operațiile estetice în exces îți pot afecta înfățișarea în loc să o îmbunătățească și este normal să ne întrebăm cum de au ajuns în acest stadiu. Explicația nu stă în faptul că operațiile estetice ar crea vreun soi de dependență, este doar o alegere personală pe care fiecare a făcut-o.

Faptul că o femeie a apelat o dată la bisturiu nu înseamnă în mod automat că o va mai face încă o dată. Totul depinde de rezultatul obținut și de alegerea ei.

MIT –  Sunt foarte riscante

Operațiile estetice nu sunt cu nimic mai riscante față de orice altă intervenție chirurgicală. Riscurile la care pacientul se expune depind de clinică și de medic. Ca și în cazul altei operații, soarta ta este în mâinile medicilor și a personalului medical, de aceea trebuie să alegi cu mare grijă, după o analiză foarte atentă și după ce vizitezi mai mulți medici și primești mai multe opinii specializate.

MIT – Doar femeile își fac operații estetice

Adevărul este că nu doar femeile apelează la bisturiu, ci și foarte mulți bărbați. Statisticile arată că tot mai mulți reprezentanți ai sexului tare trec pragul cabinetelor specializate în chirurgia estetică. Fie că este vorba despre operații la nivelul chipului sau despre intervenții pe alte zone ale corpului, și bărbații sunt la fel de interesați ca și femeile de tehnicile noi care îi ajută să-ți îmbunătățească aspectul fizic.

Printre cele mai căutate intervenții estetice se numără cele non-invazive, precum injecțiile cu botox și acid hialuronic sau peelingul chimic. Când vine vorba despre intervenții care necesită operație, implanturile mamare și rinoplastia sunt cele mai căutate.

(P) Articol realizat împreună cu clinicazetta.ro

Sursa foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here