5 obiceiuri de beauty la care ar trebui sa renuntați în perioada sarcinii

0
5 obiceiuri de beauty la care ar trebui sa renuntați în perioada sarcinii

Rutina de îngrijire a oricărei femei este foarte importantă, mai ales în perioada sarcinii. În această etapă, corpul trece printr-o multitudine de schimbări ce influențează obiceiurile zilnice de beauty ale viitoarelor mame. De aceea, astăzi, specialiștii ne avertizează cu privire la 5 ritualuri de beauty la care orice femeie gravidă ar trebui să renunțe.

1. Feriți-vă de injecțiile cu botox sau acid hialuronic

Dr. Silviu Iștoc recomandă ca viitoarele mămici să nu apeleze la injecții de acest tip pe toată perioada sarcinii. Deși aceste intervenții sunt efectuate de specialiști, iar produsele sunt de cea mai înaltă calitate, niciun studiu nu a demonstrat faptul că este o acțiune sigură pentru sarcină. Așa că ar fi de preferat să renunți o perioadă la astfel de practici.

2. Nu folosiți hidrochinonă în tratarea melasmei

Hidrochinona este un ingredient controversat folosit pentru a trata petele maro și, din moment ce nu se dovedește a fi 100 % sigur, Dr. Silviu Iștoc spune că este mai bine să nu-l utilizați în timpul sarcinii. În schimb, puteți împiedica apariția petelor întunecate cu un produs de protecție solară fără substanțe chimice, care conține fie oxid de zinc, fie dioxid de titan sau o combinație a celor două.

3. Fiți precaute cu manichiura și pedichiura

Ori de câte ori vizitați salonul de înfrumusețare pentru împrospătarea manichiurii și pedichiurii, asigurați-vă că nu vi se vor tăia cuticulele. Când acestea sunt tăiate, riscul de infecții crește, ceea ce nu este o deloc recomandat, mai ales când sunteți gravide. În schimb, când vine vorba de culoare, puteți opta liniștite pentru orice lac de unghii.

4. Optați pentru niște suvițe, în detrimentul colorării totale

Culoarea părului în timpul sarcinii este un subiect foarte controversat. Problema constă în faptul că există multe substanțe cancerigene cunoscute sau suspectate în produsele pentru păr. Deci, dacă vă decideți să vă vopsiți părul, ar putea fi o idee bună să optați doar pentru niște șuvițe, și astfel scalpul nu va fi atins de vopsea.

5. Renunțați la autobronzant

Orice produs pe care îl aplicați pe piele, are mari șanse să ajungă în sistemul sanguin, și de aceea, trebuie să fiți foarte precaute în acest sens, mai ales în timpul sarcinii. Multe dintre produsele de autobronzare conțin foarte multe chimicale, toxice organismului. Astfel, citiți cu atenție eticheta sau, pentru o protecție și mai mare, renunțați definitiv la astfel de produse.

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața oricărei femei și de aceea, trebuie să îi dedicați o atenție deosebită, chiar și când vine vorba de rutina de îngrijire.

Citiți și: „Frumusețea în sarcină”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here