5 secrete de stil ale celebrităților și cum să le aplici în vestimentația de zi cu zi

0
137

vestimentatie celebritatiCelebritățile au la dispoziție creații de la cele mai exclusiviste case de modă și reprezintă o adevărată inspirație pentru multe dintre noi. Deși e greu să copiezi aparițiile unor vedete precum Beyonce sau Gigi Hadid, există câteva principii pe care ele le urmează în aparițiile lor și pe care le poți aplica și tu în ținutele de zi cu zi.

Iată câteva sfaturi de care țin cont vedetele atunci când își aleg ținutele:

Adaptează vestimentația la moment și ocazie

Costumele pe care le poartă artiste precum Jennifer Lopez sau Lady Gaga pe scenă sunt cu adevărat impresionante, însă sunt, în mod cert, inadecvate pentru o ținută de zi și chiar și pentru o petrecere. Nici ținutele pe care le vedem pe covorul roșu nu reprezintă vestimentații la care astfel de vedete apelează atunci când vine vorba despre o petrecere casual. De altfel, putem observa și noi cu ușurință în fotografiile surprinse de paparazzi că nici chiar aceste dive ale scenei nu poartă rochii lungi și elegante atunci când iau cina la un restaurant.

Este esențial, așadar, să adaptezi mereu hainele și accesoriile la ocazie. Asta nu înseamnă că ținutele de zi cu zi trebuie să fie terne sau lipsite de culoare. Aceste rochii de zi, de pildă, sunt o îmbinare perfectă între elegant și casual, iar pe timpul verii sunt o alegere mult mai comodă decât pantalonii.

Ochelarii de soare, pentru un aer chic și cool

Însăși știința a demonstrat că ochelarii de soare ne fac mai atrăgători, iar celebritățile știu foarte bine asta. Una dintre replicile celebre ale lui Jack Nicholson este chiar legată de acest accesoriu. ”Cu ochelari de soare sunt Jack Nicholson, fără ei sunt gras și am 60 de ani”, a spus faimosul actor când a fost întrebat de ce nu renunță niciodată la ochelarii săi.

E suficient să ne gândim la o singură vedetă și ne vor veni în minte zeci de apariții ale ei în care purta acest accesoriu. Motivul este foarte simplu, ei dau un aer de mister, sunt chic și, dacă sunt bine aleși, pun în valoare trăsăturile chipului așa cum niciun machiaj nu o poate face.

Less is always more

Nu trebuie să porți zeci de culori, imprimeuri și bijuterii ca să ai o apariție ca la carte. Unele dintre cele mai faimoase ținute purtate vreodată sunt cele simple și de efect. Să ne amintim pentru un moment ce spunea fashion-icon-ul mondial Coco Chanel – ”Înainte să pleci de acasă, privește-te în oglindă și renunță la un accesoriu”. Mergi pe motto-ul ”simplu și de efect” și vei avea mereu un look stilat și care va primi complimente.

Accesoriile statement

Pentru că am vorbit despre principiul ”less is more” e cazul să atingem și subiectul accesoriilor care scot ținutele din anonimat. Cu siguranță ai văzut și tu o mulțime de apariții ale celebrităților în care o rochie simplă, uni, a fost excelent pusă în evidență de un clutch într-o culoare tare sau de un colier supradimensionat.

Chiar și o pereche de jeanși și un tricou alb se transformă într-o ținută elegantă dacă adaugi niște stiletto roșii, așa că ține mereu cont de regula accesoriului puternic, care nu poate trece neobservat și care va atrage toate privirile asupra ta.

Identifică stilul care te reprezintă pentru a crea ținute memorabile

Probabil cel mai important principiu dintre cele enumerate de noi se leagă de amprenta personală pusă asupra hainelor. Stilul nu ține de trenduri, ci de alegeri care spun ceva despre personalitatea ta. Pe Meryl Streep și Madonna, de pildă, le despart doar 9 ani, însă stilurile lor nu ar putea fi mai diferite unul de altul, dar ambele deosebite în felul lor. Cum ar fi dacă cea supranumită ”regina muzicii pop” și-ar face o apariție pe covorul roșu purtând o rochie în stilul lui Meryl Streep? Cel mai probabil nu i se va potrivi pentru că nu îi reflectă personalitatea.

Este extrem de important ca în orice vestimentație să adaugi un strop din personalitatea ta, să îmbraci haine care să-ți poarte într-un fel semnătura și să nu faci alegeri dictate doar de modă.

Ce părere ai despre aceste principii? Tu ții cont de ele, de obicei?

(P) Articol realizat împreună cu yokko.ro

Sursa foto: Tinseltown / Shutterstock.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here