5 trucuri pentru a păstra hainele noi mult timp. Vei putea purta ani la rând ținutele preferate

0
143

haine (1)Îți poți păstra hainele într-o stare exemplară dacă știi cum să le tratezi corect și dacă eviți unele greșeli de îngrijire. Ține cont de sfaturile noastre și hainele tale preferate își vor păstra aspectul care te-a făcut să te îndrăgostești de ele. Iată ce ai de făcut:

  • Spală în mod corect țesăturile

Eticheta cu instrucțiuni de spălare conține informații prețioase. Citește-o și urmează întocmai recomadările. Nu spăla niciodată haine închise la culoare cu unele deschise și ai mare grijă la temperatură. Dacă producătorii țesăturii au recomandat spălarea la 30 de grade Celsius, este de preferat să ții cont de ea pentru a nu risca decolorarea hainelor sau, și mai rău, intrarea lor la apă.

  • Cum se calcă hainele. Ce trebuie să știi

Foarte multe femei au suferit după ce vechiul lor fier de călcat le-a distrus bluzele preferate. Câte dintre noi putem spune cu sinceritate că nu am stricat cu fierul niciun articol vestimentar? Bineînțeles, există și variante prin care poți exclude total posibilitatea ca hainele tale să se deterioreze la călcat. Este vorba despre astfel de aparate, care au făcut călcatul o adevărată joacă de copii. Cu ajutorul lor se fac uitate și grijile legate de lărgirea hainelor și totul durează mult mai puțin.

Cu cât insiști mai multe pe țesătură pentru a netezi o cută, cu atât mai mult are ea de suferit. Dacă vrei să păstrezi ca noi hainele, călcatul trebuie să dureze puțin, iar contactul cu talpa fierului să fie cât mai scurt.

  • Ținutele spectaculoase au nevoie de un mediu propice

Felul în care păstrezi hainele este și el important pentru păstrarea aspectului lor. O mulțime de bluze frumoase au rămas uitate în dulap după ce umerașele le-au lasăt colțuri inestetice. Optează pentru umerașe capitonate și nu aglomera prea mult dulapul, deoarece ținutele tale se vor șifona.

Pentru rochiile deosebite din materiale prețioase îți recomandăm să folosești și huse pentru ca detaliile lor să nu aibă de suferit ori de câte ori umbli tu în dulap. Așadar, dacă ai rochii sau bluze cu inserții de mărgele, ștrasuri sau paiete, este de preferat ca după ce le pui pe umerașe să le îmbraci într-o husă de protecție.

  • Ai grijă de ele în timp ce le porți

Dacă vrei să ai parte de ținutele preferate trebuie să le porți cu grijă. Acest principiu ține mult și de adecvarea ținutei la evenimentul la care participi. Dacă mergi la o plimbare lungă, care s-ar putea să implice și statul pe iarbă în parc, alege o pereche de pantaloni negri, elastici și lejeri și lasă în dulap jeanșii albi. La fel ar trebui să gândești și dacă mergi la un festival de muzică, unde vei dansa mult, te vei așeza oriunde găsești un loc liber, iar dansul și veselia s-ar putea să ducă la niște pete greu de scos.

  • Gândește în perspectivă

Am lăsat la final sfatul cel mai important când vine vorbe despre păstrarea aspectului de nou al hainelor. Dacă îți dorești să te bucuri mult de ele, trebuie să alegi articole vestimentare de calitate. Indiferent cât vei avea grijă de o rochie, dacă ea are un material de calitate slabă, aspectul ei va avea de suferit în timp. Dacă ții la garderoba ta, este de preferat să investești mai mult în calitate și nu în cantitate.

(P) Articol realizat împreună cu philips.ro

Sursa foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here