5 trucuri pentru a vă minimiza porii

0
5 trucuri pentru a vă minimiza porii

Ah, porii. Dacă acneea și ridurile sunt personajele principale în filmul despre problemele noastre legate de piele, probabil că porii sunt acele personaje secundare. Rareori preocuparea principală a oricărei persoane sunt porii mari care se află întotdeauna în fundal, dar aceștia reprezintă o provocare care stă între noi și pielea netedă și perfectă a viselor noastre.

Industria de frumusețe a dedicat milioane de ore încercând să găsească o modalitate de a face ca aceste puncte mici să dispară complet, dar pentru cei ce se confruntă cu porii dilatați, întrebarea rămâne: există vreo modalitate de a micșora porii?

Nu ne place să fim cei ce aduc vești proaste, dar nu, porii nu pot fi minimizați pentru o perioadă îndelungată de timp. Porii mari sunt produsul a doi factori primari: genetica și pierderea colagenului. Genele tale, desigur, controlează dacă ești sau nu predispusă să ai pori mari (în primul rând, tenul gras tinde să aibă pori mai vizibili), în timp ce colagenul este un factor esențial în menținerea fermității pielii.

În mod natural, avem tendința de a pierde colagenul pe măsură ce înaintăm în vârstă, și la fel cum această pierdere poate aduce riduri, înseamnă că și porii devin mai deschiși, ceea ce face ca porii să arate mai mari. Rezultatul de aici este că, la fel cum vă puteți lupta împotriva îmbătrânirii, cu regimul corect de îngrijire a pielii și o exfoliere adecvată, da, puteți reduce temporar și porii dilatați.

O demachere impecabilă

Dubla curățare este invenția coreeană pentru îngrijirea pielii, care presupune spălarea feței o dată cu un produs de curățare pe bază de ulei, și apoi a doua oară cu un demachiant mai tradițional. Primul pas permite uleiurilor din demachiant să vă se combine cu uleiurile naturale ale pielii, fiind mai puțin agresiv cu pielea. A doua etapă de curățare asigură că fiecare urmă de machiaj și poluare este îndepărtată, lăsând pielea curată. În ciuda faptului că sună paradoxal, curățarea dublă este deosebit de bună pentru tipurile de ten gras, dar este, de asemenea, o alegere bună pentru persoanele care locuiesc în orașe aglomerate unde nivelurile de poluare tind să fie mai mari.

Stimulați mecanismul de reînoire celurară cu Resurfacing Peel Booster, gel keratolitic si de retexturare pre și post peeling, ideal pentru ten gras cu semne de îmbătrânire prematură. Contine acid glycolic 10% si acid salicilic 2%. Stimulează reînoirea celulara, îmbunătățește elasticitatea pielii și diminuează ridurile. Micșorează dimensiunea porilor și dă pielii un aspect mat și clar. Produsul este disponibil pe shop-ul online produse-frumusete.ro.

Benzile de curățare a porilor pot fi, de asemenea, utile în păstrarea porilor curați. Ele ajută la îndepărtarea filamentelor sebacee, acele miezuri de sebum galben-gri, care în mod natural umplu porii în timp. Așa-i, toate acele picături mici pe care le vezi când îți desprinzi banda de pori nu sunt cu adevărat puncte negre. Totuși, eliminarea lor în mod regulat -o dată la fiecare săptămână sau două – poate ajuta la prevenirea extinderii porilor, un proces ireversibil.

Mizați pe produse de îngrijire cu rol astringent

“Pentru acasă, în rutina zilnică, se pot folosi produse cu rol astringent (care ajută la diminuarea porilor). Colecția Hydra Refine de la Repêchage este potrivită deoarece curăță blând fără sa usuce, luptă împotriva excesului de sebum și menține sănătatea și vitalitatea pielii,” recomandă Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.

Aveți grijă de pielea dumneavoastră!

Odată ce ați scăpat de toți acei pori încărcați, vine etapa de stimulare a colagenului. Multe creme antiaging sunt deja concentrate pe stimularea de colagen, deci sunt perfecte pentru a fi utilizate. Optați pentru produse cu retinol, precum și peptide pentru a revigora motorul de colagen al pielii. Protejarea colagenului pe care îl aveți deja este la fel de vitală. Asta înseamnă să vă protejați pielea de unul dintre cei mai mari contribuabili la distrugerea colagenului, razele UV, utilizând cel puțin SPF 30 în fiecare zi.

Dermatological Sun Protection SPF50+ este o cremă ce conține filtre solare cu un înalt grad de protecție împotriva radiațiilor UVB și UVA. Împiedică formarea radicalilor liberi produși de radiațiile UV, nu lasă urme uleioase pe piele. Pentru prevenirea efectului ocluziv asupra porilor, filtrele din acest produs sunt încapsulate în microperle, astfel prevenindu-se absorbția lor de către piele. Crema nu are doar efect de fotoprotecție, ci conferă și o hidratare intensă și de lungă durată ce ajută la calmarea pielii iritate și sensibile. Produsul este disponibil pe shop-ul online produse-frumusete.ro.

Optați pentru produse de machiaj ce maschează porii

Primerul este folosit în scopul de a îmbunătăți acoperirea tenului cu un machiaj și menținerea acestuia cât mai mult. Prin aplicarea primer-ului, pielea va deveni mată și va evita efectul nedorit de pătrundere a fondului de ten în ridurile de expresie din jurul ochilor și a gurii. Specialiștii de la Naturys România recomandă Primer sau bază de machiaj pentru toate tipurile de ten. Produsul are o textură foarte catifelată și complet transparentă, pentru a oferi netezire pielii și pentru a prelungi rezistența machiajului. Acesta facilitează aplicarea fondului de ten sau a cremei BB Cream, corectează imperfecțiunile, conferă strălucire și lasă pielea matifiată.

Pentru stimularea colagenului este important să scapați de stres!

Creați un echilibru între corp și suflet cu tratamente de înfrumusețare hrănitoare, cu masaje liniștitoare, cu sesiuni de saună reconfortante, completate de aromoterapie și meloterapie pentru a vă simți energizate și revitalizate. Tratamentele Country Spa dedicate tenului frumos ajută stimularea fibrelor noi de colagen și minimizarea porilor. Pachetul Glow, spre exemplu, include saună umedă sau uscată, gomaj corporal, candle massage, microdermoabraziune sau oxigen hiperbaric și radiofrecvență. Acestea vă vor ajuta tenul să își recpate suplețea și vor oxigena celulele, stimulând producerea de colagen.

Citiți și: “Solutii pentru micsorarea porilor”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here