5 trucuri secrete ale stiliștilor. Ce reguli aplică pentru a obține mereu coafuri grozave

0
174

bucle (1)După ce mergi la salon și un profesionist se ocupă de părul tău, coafura arată de milioane, iar părul este moale și strălucitor. La prima spălare, însă, magia dispare aproape total și își fac apariția firele rebele. Îți împărtășim câteva dintre trucurile stiliștilor, pentru a te coafa singură și pentru a obține rezultate ca la salon.

Nu ai nevoie de zeci de produse de styling, rezumă-te la câteva de foarte bună calitate

Probabil ai observat că stilistul tău folosește, în mare, aceleași produse pentru a realiza mai multe tipuri de coafuri. Așadar, nu ai nevoie de zeci de perii și device-uri, ci doar de câteva de foarte bună calitate. Ustensilele utilizate de ei cel mai mult sunt peria și uscătorul, însă coafarea cu ele durează mult timp și este greu de făcut pe propriul păr.

Poți obține aceleași rezultate singură și într-un timp foarte scurt cu o astfel de perie rotativă. Pentru coafurile zilnice, indiferent că vrei bucle sau vrei să-ți îndrepți părul, este tot ce ai nevoie. În câteva minute vei avea o coafură ca la salon, iar părul va fi moale și mătăsos, fără fire încurcate.

Folosește un șampon și un balsam pentru tipul tău de păr și pentru nevoile lui

Ai părul ondulat și foarte des sau perfect drept și cu un fir foarte subțire? Va trebui să folosești un șampon potrivit pentru el. Roagă-l pe stilistul tău să-ți recomande o marcă de șampon și una de balsam potrivite pentru tipul tău de păr. La saloanele de înfrumusețare se folosesc de obicei produse profesionale, de foarte bună calitate, care îți fac părul să arate mult mai bine decât clasicul șampon pe care îl ai tu acasă, așa că e o idee excelentă să-l întrebi pe stilist ce produse sunt.

Trebuie să știi și că folosirea aceluiași șampon mereu este una dintre greșelile de îngrijire pe care multe femei le fac. Schimbă șamponul odată la 1-2 luni și nu folosi aceleași produse și vara și iarna, părul tău are nevoi diferite, așa că trebuie să le răspunzi în mod diferit. Părul parcă reînvie când mergi la salon tocmai pentru că primește îngrijirea potrivită pentru el, iar pentru a avea un păr bogat și sănătos mereu, trebuie să pui în aplicare această regulă și acasă.

Spală corect părul

Dacă vrei să-l coafezi repede și ușor și să arate bine, nu este suficient să-l șamponezi repede și să-l usuci. Șamponează părul de două ori atunci când îl speli pentru a-l curăța în profunzime. Masează ușor scalpul pentru a stimula circulația sângelui. Gândește-te cum procedează stilistul la salon și aplică aceleași proceduri și tu, acasă.

Nu sări niciodată peste balsam. Multe femei sar peste acest pas atât de important, fapt ce duce la fire încurcate, uscate și lipsite de vigoare. Aplică balsam pe toată lungimea părului, masează scalpul și lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește bine părul.

Acordă atenție și temperaturii apei. Ea nu trebuie să fie nici prea fierbinte, nici prea rece. Există câteva mituri în acest sens. Spre exemplu, multe femei cred că dacă își spală părul cu apă fierbinte el este mai bine curățat, însă, în realitate, el se va usca, iar rezultatul va fi departe de cel la care speri.

Coafează părul numai când este uscat

Părul tău este mai fragil atunci când este umed și nu trebuie pieptănat niciodată cât timp este încă ud, deoarece firele se vor rupe. După ce l-ai spălat, înfășoară-l într-un prosop moale și apoi usucă-l cu feohnul. Abia apoi îl poți pieptăna și coafa.

Fixativ și spumă cu măsură

Din dorința de a avea o coafură perfectă pentru cât mai mult timp, multe femei exagerează cu spuma de păr și fixativul. Stiliștii folosesc aceste produse cu măsură și nu fac asta din dorința de a economisi produsele, ci pentru că este benefic pentru părul tău. În plus, suntem sigure că nu îți dorești ca părul tău să aibă aspect sârmos sau de „cască“. Și când vine vorba despre aceste produse, este recomandat să folosești un brand de calitate, pentru ca părul tău să aibă un aspect sănătos și natural.

Tu ce trucuri aplici zilnic când vine vorba despre îngrijirea părului tău?

(P) Articol realizat împreună cu Philips.ro

Sursa foto: creativecommons.org

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here