5 trucuri simple care ajută la prevenirea ridurilor

0
sfaturi pentru prevenirea ridurilor

Mai bine preveniți decât să tratați, un sfat care se potrivește cum nu se poate mai bine când vine vorba despre riduri. Tratamentele profesionale antiaging, deși eficiente, sunt adeseori foarte scumpe. Și, în plus, există trucuri mai simple și mai accesibile pentru a întâzia apariția ridurilor. În acest material veți găsi cinci recomandări oferite de specialiști, care sunt totodată susținute și de studii.

Antioxidanți pentru piele

Când suntem tinere, pielea noastră are antioxidanți din belșug care o protejează în mod natural. Însă în timp, ea își pierde capacitatea de a-i produce și de aceea este esențială suplinirea acestui deficit prin intermediul unei alimentații atent studiate și a unei rutine meticuloase de îngrijire. Atât antioxidanții din produsele de îngrijire, cât și cei care se găsesc în alimente precum afinele, spanacul, roșiile sau fasolea, protejează eficient tenul de efectul nociv al razelor UV, al poluării și stresului.

Produse cu protecție solară împotriva ridurilor

Cu cât SPF-ul este mai ridicat, cu atât este mai bine. Și asta pentru că multe persoane tind să nu reînnoiască aplicarea cremei cu factor de protecție de-a lungul unei zile și nici s-o folosească într-un strat suficient de generos. Dimineața, este recomandat să masați două straturi de cremă cu SPF pe față, decolteu și gât. Acordați o atenție sporită nasului și buzei superioare. Nu uitați mâinile, care sunt expuse constant la razele UV în timp ce conduceți. Dermatologii chiar recomandă folosirea mânușilor pe tot parcursul unei călătorii.

Mai puține selfie-uri pentru o piele mai frumoasă

La evenimentul Facial Aesthetic Conference and Exhibition, desfășurat în Londra în 2016, dermatologii au dezvăluit că selfie-urile pot conduce la apariția mai multor riduri. Și asta pentru că lumina albastră a ecranului telefonului deteriorează în timp pielea. Pentru a combate acest efect ar fi necesară apariția pe piață a unor produse de îngrijire special gândite pentru aceste radiații. Din păcate produsele cu protecție solară nu sunt eficiente și-n cazul luminii albastre.

Și somnul poate juca un rol important

Potrivit expertei în îngrijirea pielii preferate de surorile Kardashian, Nurse Jamie, perna ar putea fi o altă sursă de îmbătrânire prematură. Dacă dormiți pe o parte, iar fața pernei este din bumbac, acest obicei poate afecta în timp aspectul tenului. O soluție cost-free ar fi să încercați și dormiți pe spate pentru a limita contactul feței cu suprafața pernei, iar o alta să optați pentru o față de pernă din mătase. Aceasta nu este excelentă doar pentru a preveni ridurile, ci electrizarea părului peste noapte.

Postul intermitent, soluția pentru un ten mai proaspăt

Sesiunile zilnice de post intermitent care pot dura între 12 și 14 ore pe zi, inclusiv cele 8 ore obligatorii de somn, stimulează metabolismul și contribuie la regenerarea pielii. Postul intermitent nu numai că va contribui la pierderea în greutate, dar ajută pielea să funcționeze corect și să-și construiască bariere naturale de protecție. Tenul își va recăpăta fermitatea și va fi mai bine protejat împotriva poluării și razelor UV.

Citiți și: “Legatura dintre riduri și poziția în care dormiți”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here