6 carti de moda lansate in 2016 pe care ni le-am dori in biblioteca

0
carti de moda aparute in 2016

carti de moda aparute in 2016

Sunt carti de moda pe care tindem sa ni le luam dupa coperta si pe care le tratam ulterior la fel de superficial. Ne seduc cu o imagine vie, actuala, le asezam pe masuta de cafea, la vedere, si le mai rasfoim doar la ocazii.

Insa exista totodata si carti de moda care nu sunt doar mici obiecte decorative din living, pe care nu le luam exclusiv pentru imagini, ci si pentru continut. Astazi va vom prezenta un top personal cu carti de moda lansate in 2016 care merita toata atentia voastra!

Topul celor mai atractive carti de moda lansate in 2016

Louis Vuitton: The Spirit of Travel

carti-de-moda-louis-vuitton

In mai putin de 200 de pagini, aceasta noua carte de referinta incapsuleaza insasi esenta brandului Louis Vuitton: istoria, personajele si valorile sale. Cu un accent triplu pe oamenii-cheie (fondatorii Louis Vuitton, familia, prietenii casei, creatori), locuri legendare si creatii (obiecte simbolice, colaborari artistice), ea reprezinta un must-have pentru toti cei interesati de Louis Vuitton.

Louis Vuitton: The Spirit of Travel, okian.ro, 159,99 lei

Alexi Lubomirski: Diverse Beauty

carti-de-moda-diverse-beauty

Alexi Lubomirski, fotograful nascut in Anglia, care locuieste insa la New York, a devenit un nume cunoscut in industria modei dupa ce a lucrat cu mai multe publicatii de top printre care se afla si Harper’s BAZAAR In volumul Diverse Beauty, Lubomirski isi propune sa treaca peste felul in care frumusetea femeilor depinde de etnia lor si de etaloanele prezentului. Volumul de fata compileaza imaginile sale cu femei frumoase de orice culoare, dimensiune, varsta si orientare sexuala intr-o celebrare a frumusetii, care nu mai tine cont de standardele din pictoriale sau reclame.

Printre celebritatile prezente in acest volum le veti recunoaste pe Lupita Nyong’o, Rashida Jones, Salma Hayek, Demi Lovato, Anja Rubik, Jennifer Lopez, Chanel Iman, Hari Nef, Isabella Rossellini, Tyra Banks si Huntington-Whiteley Rosie, iar cartea reprezinta un mic pas in directia unei schimbari a normelor sociale.

Alexi Lubomirski: Diverse Beauty, amazon.co.uk, 35 lire

Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography

lindbergh-peter-carti-de-moda

Lansarea acestei carti coincide cu marea retrospectiva omonima de la Kunsthal din Rotterdam (10 septembrie 2016 – 12 februarie 2017), iar acest volum aduna peste 400 de imagini facute in mai mult de patru decenii. Peter Lindbergh sarbatoreste astfel povestile sale unice si schimbarea romantica si narativa pe care a adus-o in lumea modei. Brut si seducator in acelasi timp, veti avea ocazia de a descoperi cum imaginile lui Lindbergh au redefinit standardele de frumusete, subliniind spiritul si personalitatea, celebrand eleganta si senzualitatea femeilor in varsta, privilegiind frumusetea naturala si autentica.

Pe langa imaginile sale, veti descoperi in acest volum si comentariile celor cu care a colaborat: Jean Paul Gaultier, Nicole Kidman, Grace Coddington sau Cindy Crawford, tributurile lor explicand si mai bine de ce imaginile lui Lindbergh sunt atat de speciale si de puternice.

Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography, taschen.com, 59,99 euro

Chanel: The Enigma

carti-de-moda-chanel

Aceasta noua biografie ofera o perspectiva fara precedent in viata complexei si enigmaticei Coco Chanel si vine cu informatii si imagini care nu au mai fost publicate anterior. Experta pe brandul Chanel, Isabelle Fiemeyer, dezvaluie o parte dintre misterele care au inconjurat-o pe Coco, punand la cale o cercetare amanuntita in care sunt implicati prietenii si rudele acesteia, artisti, scriitori, fotografi, regizori, actori, oameni de stiinta, cei care au lucrat cu ea in incinta Casei Chanel. Scriitoarea descrie personalitatea lui Coco, dupa care elucideaza fiecare strat de intrigi care au inconjurat-o pentru a descoperi femeia din spatele enigmei.

Chanel: The Enigma, ebay.com, 28,68 dolari  

Men and Style: Essays, Interviews and Considerations

carti-de-moda-men-and-style

Aceasta carte depaseste standardul conventional reprezentat de sfaturi croite pe principiul “ce sa porti ca sa ai stil” si aduce o conversatie intriganta cu privire la identitatea masculina in lumea modei. Cartea ofera o sursa atat de necesara de inspiratie pentru numarul tot mai mare de barbati care incearca sa se exprime prin intermediul hainelor lor, al manierelor si al stilului de viata. Men and Style exploreaza istoria de stil pentru barbati si prezinta opiniile celor mai notabili influenceri din industria modei.

Men and Style: Essays, Interviews and Considerations,bookdepository.com, 21,47 euro 

Jeweler: Masters, Mavericks, and Visionaries of Modern Design

carti-de-moda-jeweler

Aceasta carte uimitoare subliniaza maiestria, cunostintele si inspiratia din spatele celor mai faimoase bijuterii contemporane. Designerii de accesorii combina practicile traditionale cu o viziune proaspata, transformand inspiratia artistica in obiecte purtabile. Volumul de fata se concentreaza pe 17 maestri moderni din intreaga lume, bijutierii dezvaluie cu aceasta ocazie idei unice, procese complicate si sursele de inspiratie necesare in munca lor. Prin profilurile vii si imagini impresionante ale muncii fiecarui bijutier, cititorii vor avea o imagine mai concreta asupra a ceea ce se intampla in spatele celor mai seducatoare accesorii.

Jeweler: Masters, Mavericks, and Visionaries of Modern Design, amazon.com, 85 dolari

Foto: amazon.com, okian.ro, bookdepository.com, ebay.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here