6 motive pentru care este bine să ai mereu o sticlă de vin în casă

0

vinVinul, coniacul și alte licori bahice intră de obicei în preocupările bărbaților, însă orice femeie sofisticată știe să aprecieze o băutură de calitate atunci când o gustă. În plus, vinul are darul de a dezlega limbile, de a a ne determina să uităm de timiditate și însoțește perfect o seară a fetelor, dar și o întâlnire romantică.

Noi te sfătuim să ai mereu o sticlă de vin în casă și îți vom explica pe larg și de ce. Înainte de acest lucru însă, trebuie să știi că o băutură nobilă, așa cum este vinul, are nevoie și de condiții mai speciale de păstrare. Nu este nimic complicat, însă există câteva reguli de aur pe care trebuie neapărat să le urmezi dacă vrei ca vinul să aibă aceeași calitate mai multă vreme. Află care sunt codițiile optime de păstrare a vinului din acest articol, în care vei descoperi și o mulțime de lucruri pe care probabil nu le știi despre vin.

Iată de ce ar trebui să ai mereu în casă o sticlă de vin:

Un pahar de vin este al treilea partener la discuția cu cea mai bună prietenă

Întâlnirea cu cea mai bună prietenă și depănarea amintirilor alături de ea vor deveni mult mai distractive când fiecare dintre voi are în față un pahar cu vin. În plus, s-ar putea ca multe dintre problemele de la birou sau din viața personală să-și găsească rezolvarea cu ajutorul unei sesiuni de sfaturi de la o prietenă dragă, care îți va oferi o altă perspectivă asupra situațiilor.

Cele mai frumoase întâlniri între prietene sunt cele inopinate, așa că păstrează mereu în casă o sticlă de vin alb deosebit, poate chiar un cupaj complex care se potrivește perfect cu discuțiile prelungite și serile interminabile alături de cea mai bună prietenă. Vinohora este un vin alb care descrie perfect caracterul unei conversații dintre două femei moderne: aciditate conturată, gust plin, fructat, echilibrat prin accente ample însă delicate, de stejar. O experiență remarcabilă pentru papile și un bun catalizator pentru o seară memorabilă.

Cele mai frumoase întâlniri între prietene sunt cele inopinate, așa că păstrează mereu în casă o sticlă de vin roze, un sortiment care se potrivește perfect cu discuțiile prelungite și serile interminabile alături de cea mai bună prietenă.

Pentru că ne destinde după o zi proastă

Tuturor ni se întâmplă să avem zile proaste, în care, oricât ne-am strădui, lucrurile se încăpățânează să nu iasă cum vrem noi. După o zi în care ai stat zeci de minute în trafic, ai scăpat cafeaua pe tine, ai stat câteva ore peste program la birou și tot ești în întârziere cu proiectul, un pahar de vin la cină te va destinde și te va ajuta să te relaxezi.

Orice zi încheiată cu o cină gustoasă și un pahar de vin poate fi considerată una bună, în final, așa că ține mereu în casă o sticlă din vinul preferat.

Și tot cu el sărbătorim și o reușită

Vinul este o băutură versatilă și însoțește bine atât o zi proastă, cât și o reușită. O promovare la serviciu este momentul perfect pentru a te bucura de un pahar de vin alături de iubitul tău și pentru a face planuri pentru a cheltui banii care vin odată cu noua funcție.

Vinul îți aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate

Consumat în cantități moderate, vinul, în special cel roșu, este o băutură care îți va aduce multiple beneficii pentru sănătate. Este bogat în acizi organici, glicerol, compuși fenolici, aminoazici, precum și vitaminele A, B1 și B2. În același timp, el reprezintă o sursă importantă de antioxidanți și flavonoide.

Ingredientul minune este însă resveratrolul. El are efecte antioxidante, așadar luptă împotriva tumorilor și a îmbătrânirii. În același timp, el ajută organismul să mențină sănătatea inimii, scăzând riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare.

Este util la gătit

O friptură gătită în vin va impresiona cu siguranță orice musafir, oricât de pretențios ar fi. Vinul îi va conferi o aromă specială, iar gustul va fi unul deosebit, care te va ajuta să pregătești o masă specială.

Chiar și dacă musafirii te-au luat prin suprindere și ai puțin timp la dispoziție să pregătești o masă, cu o friptură în vin vei ieși imediat din încurcătură.

Te ajută să faci impresie bună când ai invitați la masă

Orice feluri de mâncare ai pregătit și oricât de sofisticate sunt, o sticlă de vin turnat în pahare cu picior va da o notă de eleganță mesei. Totodată, dacă știi care vin se potrivește cu bucatele pregătite, veți avea parte de o masă delicioasă, deoarece el ajută la intensificarea aromelor mâncării.

Dacă nu ai foarte multe cunoștinte în ceea ce privește potrivirea alimentelor cu soiurile de vin, este suficient să știi că aspectul cromatic este cel mai important. Așadar, carnea de pui, de curcan sau peștele merg cu vinul alb, în timp ce vita, porcul și vânatul cu vinul roșu. Vinul roze este cel care se potrivește de obicei cu aproape orice fel de mâncare, însă în special cu brânzeturile.

Concluzia noastră este că orice femeie ar trebuie să aibă mereu măcar o sticlă de vin în casă. De aceea, cred că ți-ar prinde bine să știi și care sunt condițiile potrivite în care poți să-l păstrezi până la desfacere. Afli asta din acest articol în care vei descoperi și o mulțime de lucruri pe care probabil nu le știai despre vin.

Ție ce băutură nu-ți lipsește niciodată din casă? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

(P) Articol realizat împreună cu purcari.md

Sursa foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here