6 uleiuri esențiale de încercat pentru beneficiile lor

0
uleiuri esențiale de încercat pentru beneficiile lor

Aceste uleiuri esențiale sunt recunoscute de mii de ani pentru proprietățile lor terapeutice și beneficiile pe care le au asupra multor afecțiuni. Ne seduc cu mirosul lor și ne calmează ori ne oferă vitalitate, în funcție de ingredientul principal, fiind bazele aromaterapiei în multe colțuri ale lumii.

Există atât de multe uleiuri esențiale pe piață, încât ar fi păcat să folosiți în ritualurile dumneavoastră doar câteva dintre acestea. Iată câteva uleiuri esențiale cu proprietăți medicinale remarcabile plus avantajele pe care le oferă.

Uleiuri esențiale bune pentru sănătatea dumneavoastră

Ulei esențial de luminița serii

Uleiul de luminița serii este un aliat de bază dacă vă luptați frecvent cu afecțiuni ale pielii. Acesta reduce mâncărimile și uscăciunea provocate de eczeme și dermatite. De asemenea, se poate dovedi de un real folos în anotimpul rece, dacă vi se usucă și înroșesc frecvent mâinile.

Și beneficiile uleiului esențial de luminița serii nu se opresc aici. Acest remediu naturist și-a dovedit eficiența și în cazul sindromului premenstrual. Încearcă suplimentele orale pe bază de ulei de luminița serii, pentru a transforma această perioadă a lunii în una mai plăcută.

Ulei esențial din arbore de ceai

Nici uleiul esențial din arbore de ceai nu primește suficientă atenție, deși oferă o mulțime de avantaje organismului. Studiile au arătat că acesta este un remediu de nădejde în caz de acnee. Tot ce trebuie sa faceți este să îl aplicați pe zona cu probleme și să îl lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața, când vă veți trezi, veți avea parte de o surpriză frumoasă. În plus, uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiseptice și antifungice, așa că poate fi folosit și pentru prevenirea și tratarea anumitor infecții.

Ulei esențial de grapefruit

Printre uleiurile esențiale pe care ar trebui să le introduceți în ritualul de îngrijire se numără și cel de grapefruit. Acesta elimină toxinele și întărește bariera de apărare a corpului în fața microbilor. Îl puteți utiliza chiar și pentru a scăpa de mucegaiul din bucătărie ori din baie. Va fi eficient și rapid! Nu trebuie decât să îl puneți într-un recipient cu pulverizator și să îl aplicați pe zona cu probleme. Lăsați-l câteva minute să acționeze, după care ștergeți locul cu un șervețel. Veți spune adio acestei probleme de acum încolo!

Ulei esențial de lămâie

Și uleiul de lămâie se află pe lista acelor uleiuri esențiale care nu ar trebui să vă lipsească din casă. Acesta previne infecțiile, pune pe fugă kilogramele nedorite și vă încarcă cu energie. Încercați aromaterapia cu ulei esențial de lămâie după o zi grea la muncă și veți uita de toate problemele cu care v-ați confruntat. La fel de folositor se poate dovedi și în momentele în care vă simțiți moleșite și v-ați pierdut motivația.

Ulei esențial de afine

Proprietățile medicinale cu care este înzestrat uleiul esențial de afine îl transformă în unul dintre cele mai puternice remedii naturiste. Acesta oferă rezultate bune în caz de diabet prin faptul că menține nivelul de zahar din sânge în echilibru. Mai mult de atât, unele studii au demonstrat că uleiul esențial de afine stimulează arderea caloriilor. Totodată, acest remediu se poate dovedi un aliat de încredere și dacă aveți probleme cu sistemul cardiovascular. Uleiul de afine întărește pereții vaselor de sânge și stimulează circulația, ceea ce înseamnă mai puțin efort pentru inima dumneavoastră.

Ulei esențial de rozmarin

Printre cele mai bune uleiuri esențiale se numară și cel pe bază de rozmarin. Acest ingredient naturist îmbunătățeste memoria, ameliorează durerea musculară și stimulează circulația sângelui. La fel ca-n cazul celorlaltor uleiuri esențiale și cel de rozmarin are efecte bune asupra bacteriilor și fungilor. În plus, acest ingredient oferă rezultate incredibile dacă vă confruntați cu căderea părului, mâncărimi ale scalpului și mătreață. Este atât de eficient acest remediu încât este suficient să îl mirosiți ca să vă simțiți mai calmă, mai relaxată.

Citiți și: “(P) Hydra-Oil – Uleiuri esentiale pentru ingrijirea pielii uscate”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here