60 de ani de Chloé si fantezia Bob Recine

0

Bob Recine, legendarul hairstylist, a creat o fantezie din par si alte inventii pentru aniversarea casei franceze in vitrina magazinului Barneys din New York.

Recine si-a depasit demult statutul de simplu hairstylist, cu instalatiile sale din par si metal pentru Lady Gaga, lumea modei sau propria sa expozitie. Directorul creativ al Barneys, Dennis Freedman, a apelat tocmai la talentul sau de artist vizual pentru a sarbatori intr-un mod spectaculos colectia aniversara Chloé.

Cinci creatii iconice Chloé, din perioada lui Karl Lagerfeld ca designer pentru casa, sunt instalate pe Madison Avenue. Bob Recine a luat elementul central al fiecarei rochii si l-a transpus intr-o extravaganta instalatie de par. Sau ceea ce sugereaza par, pentru ca nici o vitrina nu se limiteaza doar la acest material. Rochia chitara este completata de o compozitie de intrumente construita ca un tsunami capilar. Cea in culori PopArt reproduce elemente geometrice, iar rochia din argint lichid are chiar o coroana cu apa curgatoare.

 

„Dennis a inteles ca nu vad proiectul ca o vitrina, ci o instalatie,” spune artistul. „Am tradus parul in ceva ce nu are nici o legatura cu parul. Intotdeauna este punctul de start si inspiratie sa creez ceva exploziv si interesant, ceva care sa-i opreasca si sa-i suprinda pe oameni. ”

Dupa cum citim pe Barneys, pare ca Madison Avenue are o multime constanta oprita pentru a admira, deci artistul si-a atins scopul. Urmariti interviul video cu Bob Recine pentru a afla mai multe, dar si pentru imagini mai detaliate ale instalatiilor.

 

 

 

[vimeo 61550842# 600]

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here