7 designeri de la Copenhaga

0

Designerii care ne-au atras atentia prin colectiile de primavara-vara 2013 prezentate la Copenhagen Fashion Week:

Anne Sofie Madsen s-a perfectionat la Dior, sub indrumarea lui John Galliano, si a lucrat ca junior designer la Alexander McQueen. A debutat in 2010 in cadrul London Fashion Week si a fost aclamata de critici. Aceacta colectie este mai purtabila decat celelalte, fara sa-si piarda din jocul hipnotizant intre materiale dure si fluide sau din forta imaginilor create.

Bruuns Bazaar ne place nu numai pentru numele sau. Tricotajele sunt surprize de impact, mai ales in dungi plasate strategic. Insa si tinutele in spiritul safari modernizat sunt usor de purtat, pastrandu-si eleganta chiar si fara tocuri.

Alura Guldknappen este lejera si relaxata, cu elemente urbane neasteptate, iar asta i-a adus premiul ALT for Damerne in fiercare an la Copenhagen Fashion Week. Salopeta cu imprimeu tropical e imbinarea perfecta dintre culorile predominante ale colectiei si relaxarea eleganta pe care aceasta o emana.

Henrik Vibskov este veteranul din aceasta selectie, dar stilul sau amuzant si purtabil este un fenomen ce trebuie consemnat la fiecare aparitie. In 2001 a absolvit Central Saint Martins, iar in 2003 a devenit singurul designer scandinav de pe lista oficiala pentru Paris Fashion Week. Amestecul de piese ce compun o tinuta poate parea extravagant, dar fiecare in parte este o declaratie de stil lejer si modern. O tinuta cu buline decupate starneste zambetul oricui.

Peter Jensen  este din Danemarca, dar isi are sediul in Londra. De data aceasta, ne-a surprins cu siluete inspirate din  moda masculina, in culori copilaresti. Fiind specializat si in design grafic si broderie, opera sa este si revolutionara tehnic, nu doar originala si plina de imaginatie.

In spatele label-ului Tabernacle Twins se afla Vibe Lundemark, care a absolvit Royal College of Art in London in 2009. Colectia ei surprinde o lume suprarealista, cu personaje ciudate si peisaje unice, redate prin imprimeurile realizate manual. Siluetele minimaliste si culorile puternice pastreaza sofisticarea, in cadrul fanteziilor ce l-au inspirat pe designer.

Wackerhaus si-a rafinat estetica spre o silueta curata si coerenta, ce exprima o oarecare masculinitate, dar nu exclude fragilitatea. Paleta de culori  aleasa innobileaza latura tehnica, fara a o eclipsa.

 (foto: Copenhagen Fashion Week)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here