7 sfaturi de la cei mai faimosi decoratori pentru o casa ca-n reviste

0
sfaturi de la decoratori

Cum ar fi daca, de fiecare data cand vrei sa faci o schimbare in decorul casei tale, ai putea cere sfatul unuia dintre cei mai faimosi designeri de interior din lume? In primul rand, ai castiga timp pretios, iar in al doilea rand, ai avea un camin amenajat ca in reviste.

Chiar daca nu avem numerele de telefon ale decoratorilor legendari despre care-ti vorbeam mai sus, iti putem oferi ceva aproape la fel de valoros: sapte sfaturi de la sapte profesionisti care au facut istorie in domeniul amenajarilor interioare.

Adauga o canapea in dormitor

David Nightinghale Hicks, designer si decorator de interioare englez, a carui clientela era formata din numerosi membri ai aristocratiei britanice, considera ca un dormitor este incomplet daca nu contine si scaune sau o canapea confortabila.

„Pentru a conferi dormitoarelor un aspect inchegat, este esential sa aiba cel putin un scaun confortabil; o pereche de scaune ar fi ideal. Daca incaperea este suficient de mare, o canapea flancata de doua scaune va crea o atmosfera placuta, de salonas elegant.”

Nu centra tabloul aflat deasupra canapelei

Arhitectul si decoratorul american Richard Mishaan este de parere ca simetria nu are ce cauta in spatiul aflat deasupra canapelei, daca ai de gand sa-l decorezi cu un tablou prea mic.

„Daca ai un tablou prea mic deasupra canapelei, nu-l centra. Trage-l cativa centimetri intr-o parte. Spatiul negativ va face astfel parte din intreaga imagine.”

Trage mobilierul catre centrul incaperii

Betsy Burnham, o decoratoare celebra pe coasta de vest a Statelor Unite, are un sfat usor de pus in practica in livingurile spatioase, fiind insa putin mai complicat in cazul unor camere mici.

„Nu lipi niciodata mobilierul de perete. Tragand spre centrul incaperii canapeaua, fotoliile si scaunele, vei debloca fluxul camerei iar atmosfera va deveni mai primitoare.”

Combina culorile surselor de lumina

Un alt celebru decorator american, Marshall Watson, renumit pentru aerul romantic si elegant al amenajarilor lui, propune o solutie inedita pentru iluminatul interior.

„In lampile cu doua surse de lumina imi place sa folosesc un bec alb si unul roz.”

Adauga un strop de negru in orice incapere

Jan Showers este un designer de interior din Top 100, al carei stil este considerat „glamour fara pretentii”. Din punctul ei de vedere, exista doua elemente care nu pot lipsi dintr-o incapere eleganta.

„Fiecare camera are nevoie de un strop de negru, asa cum are nevoie de cel putin o piesa antica.”

Nu te feri de elementele de decor controversate

Dorothy Draper, inventatoarea stilului baroc modern, al carei stil a redefinit designul interior, adaugand amenajarilor traditionale o doza de dramatism si originalitate, folosea un truc ingenios pentru a inviora conversatiile.

„Intotdeauna adaug un obiect controversat in incapere. Face oamenii sa vorbeasca.”

Regula de aur a amenajarilor interioare

William Morris, o autoritate a miscarii artistice britanice Arts&Crafts, a definit concis singura regula de care ar trebui sa tii seama atunci cand iti amenajezi casa.

„Daca vreti o regula de aur a amenajarilor interioare, aceasta este: Sa nu existe nimic in casele voastre care sa nu fie folositor sau care sa nu vi se para frumos.”

Foloseste drept inspiratie citatele de mai sus, dar asculta in primul rand de preferintele tale, pentru ceea ce iti place cu adevarat nu ti se va parea niciodata urat. Doar asa vei putea amenaja un camin de care sa fii mandra.

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: iStock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here