7 trucuri decorative pentru un living modern și plin de farmec

0
Sursă: Vivre

Atunci când intrăm într-o cameră de zi decorată cu meticulozitate și bun gust ne impresionează proporțiile exacte ce conferă spațiului o anumită măreție. Mobilierul perfect așezat, obiectele de artă amplasate în locuri adecvate, decorațiunile inedite, țesăturile elegante și multă lumină naturală, toate alcătuiesc un tablou perfect. 

Un living modern și spectaculos poate fi obținut ușor printr-un decor atractiv. Însă, pentru mai multă armonie, pe lângă aspectul estetic, orice familie trebuie să amenajeze camera de zi astfel încât să satisfacă nevoile și preferințele tuturor membrilor. Manevrate cu atenție, detaliile decorative pot crea o atmosferă vibrantă într-un spațiu dedicat socializării și relaxării. 

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să decorezi livingul într-un mod confortabil și primitor.

Stabilește funcționalitatea camerei

De regulă, sufrageria servește ca spațiu dedicat mai multor activități diferite. Pentru a te decide asupra finisajelor și decorului, stabilește o schemă generală care te va ajuta să creezi o amenajare echilibrată. 

Vrei să integrezi în living și un loc pentru servit masa ori un birou de studiu? Ți-ar prinde bine un spațiu extins pentru depozitare, o zonă de joacă pentru copiii sau o bibliotecă? Ia în considerare nevoile fiecăruia dintre cei care locuiesc în casă și organizează camera de zi astfel încât să facă față tuturor provocărilor.

Alege mobilierul în funcție de dimensiunea livingului

Într-un spațiu modern și confortabil este ideal mobilierul excentric, cu forme futuriste. O canapea sau fotoliu reprezintă piesele de rezistență ale decorului și totodată, cheia confortului tău. Ține cont că o canapea nu trebuie să acopere mai mult de 30% din întreaga suprafață a camerei. De asemenea, șezutul trebuie să fie înalt pentru a nu te cufunda pe canapea ca într-un hamac. 

Înălțimea canapelei și a fotoliilor este cea care dictează linia pe care o vor urma și celelalte piese. Mobilierul nu trebuie să fie supradimensionat sau să împiedice traficul, mai ales dacă este vorba de un spațiu mai puțin generos. Nu este indicat nici să înghesui o mulțime de obiecte mici într-un living mare doar pentru că ai loc.

Creează o atmosferă vibrantă prin culori

Pentru un decor cu totul special combină bejul cu nuanțe de wenge și accente de negru sau galben unt ori alb ivoriu cu nuanțe ciocolatii. Evită tonurile de roz care ar putea da impresia unui spațiu prea feminin sau cele de gri închis care au o tentă masculină. Pentru un loc dedicat familiei folosește o paletă de culori care să creeze o atmosferă primitoare. 

Dacă ai un living cu multă lumină naturală optează pentru nuanțe precum verde smarald, albastru safir ori gri ardezie. În cazul în care lumina nu bate direct în ferestre sunt indicate tonurile calde, de pildă roșu, oranj și galben.

Decorează ferestrele cu draperii lungi pentru un efect armonios

Perdelele și draperiile au o importanță deosebită în amenajarea livingului. În cazul în care optezi pentru produse nepotrivite, acestea vor face camera de zi să pară mai mică sau mai întunecată. De regulă, ca să mărești vizual spațiul, este indicat să montezi draperiile cât mai aproape de tavan și să le lași să curgă până pe podea. 

Folosește nuanțe deschise, cu o textură nu foarte densă, pentru ca lumina naturală să intre ușor în cameră. Ai posibilitatea de a combina draperiile cu jaluzele de tip rulou și în acest fel vei obține un efect absolut fermecător, controlând totodată și cantitatea de lumină.

Folosește un covor potrivit pentru podea

Dacă vrei să amplasezi un covor pentru a adăuga mai multă căldură livingului, asigură-te că optezi pentru o dimensiune corectă. Aceste elemente au un rol esențial în aspectul camerei și sunt indicate covoarele imense pentru un decor modern. Camerele de zi au nevoie de un produs de cel puțin 2.5 – 3 metri. Într-un living mai puțin spațios sunt potrivite piesele de 1.5 – 2.5 metri, covoarele mai mici de 1.5 metri fiind indicate lângă pat sau în bucătărie.

Instalează corpuri de iluminat diferite

Într-un living modern este necesar să beneficiezi atât de lumină caldă, cât și rece. Deasupra biroului este indicat să ai o lumină rece pentru a te concentra mai bine, în timp ce în zona de relaxare poți folosi corpuri cu lumină caldă. Dacă îți dorești o lumină ambientală optează pentru candelabre sau spoturi, iar în colțurile camerei poți instala lampadare cu abajur. În zona de servit masa folosește una sau mai multe lustre, suspendate la înălțimi diferite, pentru a obține un efect aparte.

Combină obiectele decorative

Cu ajutorul decorațiunilor poți oferi personalitate livingului tău. Utilizează oglinzi decorative, stickere, tablouri sau diferite obiecte pentru a decora pereții. În funcție de preferințe poți crea grupaje simetrice ori asimetrice, sau poți alătura texturi contrastante, dimensiuni diferite și accente de culoare. Îmbină pernele cu imprimeuri mici cu unele care au modele mari, pe cele florale cu cele geometrice, astfel încât întregul decor să păstreze interesul vizual.

Secretul amenajării unui living modern este să alegi piese, materiale și produse de calitate cu ajutorul cărora să creezi un design atemporal. Dă frâu liber imaginației și îmbină stilul cu funcționalitatea ca să obții o încăpere perfecta pentru întreaga familie!

Sursa Digital Workforce

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here