8 reguli pentru spălarea eficientă a părului

0
reguli pentru spălarea eficientă a părului

Părul proaspăt spălat nu doar arată curat și strălucitor, ci conferă și o senzație de bine, sunteți de acord? Specialiștii precizează că spălarea părului e esențială pentru a-l păstra în cea mai bună formă, așa că efectuarea ei în mod corect este tot atât de importantă precum produsele pe care le utilizați. Iată care sunt recomandările hairstiliștilor.

Setați temperatura apei

La început, pentru a înmuia părul, folosiți apă caldă, nu fierbinte, care va ajuta la deschiderea cuticulei. Astfel, substanțele active din șampon și mască vor acționa mai eficient, precizează Antoneta Stoican, hairstylist Wella Professionals.

Alegeți produsele de îngrijire potrivite pentru părul pe care îl aveți

Respectați tipologia părului. Dacă sunteți vopsită, aveți nevoie de un șampon și un tratament pentru întreținerea culorii, deoarece structura părului este modificată în urma vopsirii, iar dacă aveți un păr care a trecut prin mai multe procese chimice, atunci produsele de reparare sau de hidratare sunt indicate, recomandă specialistul.

Șamponați părul de două ori

Prima șamponare este pentru degresarea părul, iar a doua curăță în profunzime, motiv pentru care se formează și mai repede spuma aerată, curată.

Clătiți cu răbdare

Lasă spuma să acționeze pe păr timp de unul sau două minute și abia apoi lăsați apa să îndepărteze spuma.

Cantitatea ideală de șampon

Nu este necesar ca părul să fie plin de spumă (de fapt, dacă utilizați o versiune de șampon fără sulfați, nu veți avea parte de spumă aproape deloc). Deși cantitatea ideală de produs variază în funcție de lungimea și desimea părului, unii specialiști recomandă o măsură cât o monedă pentru fiecare șamponare.

Distribuirea șamponului

Aplicați șamponul la rădăcină și distribuiți produsul uniform pe toată suprafața capului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor și cefei. Masați delicat, cu buricul degetelor, cu mișcări circulare, iar apoi clătiți din abundență. Insistați mai degrabă la rădăcină decât pe lungimi, unde apa va transporta oricum șamponul.

Aplicarea balsamului de păr, măștii sau tratamentului

Răbdarea este o virtute – mai ales când vine vorba despre aceste produse. Spre deosebire de șampon, aplicarea lor ar trebui să reprezinte mai mult decât un masaj rapid și de clătire. Înainte de a le aplica, ștergeți bine părul cu prosopul. „Folosiți aceste produse de îngrijire de la ureche în jos, pe lungime și pe vârfuri. Niciodată pe rădăcini!”, spune Antoneta Stoican. Dacă doriți să potențați efectul măștii, acoperiți părul cu un prosop cald, cât timp acționează masca, pentru a permite cuticulei să se deschidă. La final, clătește părul din abundență, însă nu cu apă fierbinte.

Uscați în proporție de 100% părul înainte de utilizarea ustensilelor de styling

Evitați astfel degradarea firului de păr din cauza temperaturilor înalte. Înainte de folosirea aparatelor, aplicați pe păr un produs cu protecție termică.

„În timp ce produsul este încă în părul tău, folosește un pieptene de dinți larg pentru a deturna. Poți lăsa balsamul înăuntru și îți împleți părul într-un prosop timp de cinci până la șapte minute”. Umbrirea că timpul este partea complicată, spune Anthony. „Oricum mai mult decât asta va lăsa reziduuri în părul tău.”

Masca și tratamentul

Masca sau tratamentul se aplică obligatoriu pe păr, de la ureche în jos, pe lungime și pe vârfuri. Niciodată pe rădăcini! Înainte de a o aplica, șterge bine părul cu prosopul ca să nu irosești o cantitate prea mare de produs. Dacă vrei să potențezi efectul măștii, atunci acoperă-ți părul cu un prosop cald, câtă vreme acționează masca. De ce? Căldura face cuticula să se deschidă și ajută tratamentul să penetreze mai bine. La final, clătește părul din abundență, însă nu cu apă fierbinte.

Citiți și: “Noi produse inovative pentru ingrijirea parului si vopsirea acestuia”!

Foto: Imaxtree (Laura Biagiotti primăvara/vara 2018)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here