9 alimente delicioase care te ajută să inversezi semnele de îmbătrânire

0

Deși este recomandat să introducem serumuri în rutina de skincare de dimineața și seara, nu trebuie să ignorăm efectele importante pe care le are alimentația asupra frumuseții pielii și asupra procesului de îmbrătrânire. Frumusețea începe din interior. Începând cu ce mâncăm până la câtă apă bem, alegerile nutriționale au un real impact asupra înfățișării noastre, în special când vine vorba de semne de îmbătrânire. Din fericire, consumul de alimente potrivite face o mare diferență. Iată cele 9 alimente anti-aging pe care să le adaugi în dieta ta zilnică

Plante cu frunze de culoare verde închis

Salata spanac

Când vine vorba de salate cu plante verzi frunzoase, o regulă de aur este să folosim plante cu frunze de un verde cât mai închis, care conțin un nivel ridicat de nutrienți. Este alimentul ideal pentru o piele strălucitoare și luminoasă, iar frunzele de culoare verde închis, precum spanacul sau kale, ajută și la menținerea tinereții ochilor. Kale și spanacul merită titlul de superaliment, fiind pline de antioxidanți care îți ajută vederea și minerale esențiale ca magneziu, fier și vitamina B2 necesare funcționării creierului și a sistemului nervos.

Afine și zmerură

Extrem de delicioase consumate de unele singure sau în combinație cu un pahar de iaurt, afinele au la rândul lor un rol de jucat în menținerea tinereții. Afinele sau zmeura sunt o sursă foarte bună de antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, care ajută în lupta cu radicalii liberi. De asemenea, ajută la menținerea tinereții pielii feței.

Pește cu grăsimi

În egală măsură delicious și nutritiv, peștele gras este alimentul complet pentru combaterea îmbătrânirii și merită inclus în dieta ta, mai ales dacă petreci mult timp în soare. Peștele cu grăsimi, cum e somonul, este un superaliment anti-aging. Grăsimile omega-3 pe care le conține te protejează de bolile de inimă, inflamații și boli cognitive.

Nuci și semințe

Când vine vorba de alimente care ajută la repararea pielii degradate, reducerea roșeții, nimic nu ajută mai mult ca semințele și nucile datorită vitaminei E pe care o conțin. Nucile, în special migdalele și nucile pecan sunt o sursă grozavă de vitamina E, care ajută la repararea țesutului pielii și protecția împotriva razelor UV.

Cartofi dulci

Nemaipomeniți în orice formă i-ai servi, cartofii dulci  sunt alimentul perfect pentru a minimaliza apariția pielii lăsate sau obosite. Culoarea portocalie a cartofilor dulci vine din beta-carotene, un antioxidant care este transformat în vitamina A când intră în corp. Ajută la repararea elasticității pielii și contribuie la menținerea pielii tinere.

Avocado

Avocado toast

Proprietățile care ajută la regenerarea pielii se găsesc din plin în avocado, alimentul vedetă al millennials. Nu numai că este o sursă perfectă de vitamine care iubesc pielea, precum C, E, K, dar conține și grăsimi bune care ajută la reducerea inflamației.

Rodia

Dacă liniile fine și pielea obosită sunt pe lista voastră de îngrijorări, rodia trebuie să se afle pe lista de cumpărături. De secole, rodia a fost folosită pentru proprietățile ei vindecătoare. Rodia conține un compus care ajută la păstrarea colagenului în piele, încetinind astfel procesul de îmbătrânire.

Ardeiul gras

Una dintre cele mai mari amenințări la adresa pielii tinere este prezența radicalilor liberi (poluare și soare), aceștia producând adevărate trauma pentru ADN-ul pielii, accelerând procesul de îmbătrânire. Din fericire, ardeiul gras este înarmat cu tot ce trebuie pentru a lupta cu aceștia, datorită conținutului bogat de antioxidanți. Sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C care stimulează producerea de colagen.

Papaya

Slices of sweet papaya in wooden bowl on black table. copy space

Dacă vrei să combați apariția rapidă a liniilor fine și a ridurilor, adaugă o doză sănătoasă de papaya în dieta ta. Papaya conține o enzimă numită papain și este unul dintre cei mai buni agenți anti-inflamatori pe care i-a oferit natura, având beneficii anti-aging. Ajută la menținerea elasticității pielii și la minimalizarea apariției liniilor fine și a ridurilor.

Foto: istock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here