A apărut Harper’s BAZAAR de decembrie

0

Ultima ediție a revistei Harper’s BAZAAR e o ediție dublă, decembrie-ianuarie, care face trecerea dintre ani. E o ocazie în care putem să reflectăm la anul care se va încheia curând (și ce an!) și să privim cu speranță spre 2021.

Dar, înainte de a ne face planuri pentru anul care urmează, să ne bucurăm de Sărbătorile care sunt aproape.
Vei găsi în paginile revistei o secțiune de cadouri pentru tine și pentru cei dragi care o să te inspire și care te va ajuta să găsești cele mai potrivite și rafinate daruri. Paginile noastre de modă au fost și ele gândite pentru Sărbători. Desigur, știm că petrecerile vor fi altfel – fără mulți invitați, fără prea mule călătorii, fără mulțimi de oameni care petrec de Revelion pe srăzile orașului. Însă cel mai important e să îi ai alături pe cei mai apropiați ție. Și da, poartă un outfit șic, unul care îți e drag și care te flatează. În felul ăsta o să te simți bine în pielea ta și o să păstrezi în minte o amintire frumoasă de la finalul anului 2020. An pe care n-o să-l uiți, știm sigur, însă nudin astfel de motive.

Pe lângă paginile dedicate finalului de decembrie, BAZAAR îți aduce și un interviu în exclusivitate cu Nicole Kidman (apropo, ultimul ei serial, The Undoing, chiar merită văzut), un altul cu fotograful Steve McCurry, o discuție despre artă, sustenabilitate și material reciclabile, o dezbatere despre drepturile femeii și – am lăsat-o intenționat pentru final – un text și pictorial superbe cu Marion Cotillard, starul nostru de pe copertă.

 

Mai jos, editorialul scris de Mara Coman, redactor-șef Harper’s BAZAAR.

Foto: Alex Gâlmeanu

DRAGĂ 2020,

Mă gândesc la toate urările făcute la final de 2019: „un an mai bun” sau „mai fericit”. Şi cine mai ştie cum. N-ai fost deloc aşa. Însă ai fost, cu siguranţă, memorabil: anul pandemiei, al planurilor anulate şi al lipsei de control. Puţini dintre noi te vor uita.

Ai fost anul în care am stat cel mai mult în casă. În care am lucrat de acasă. Anul în care copiii au făcut şcoală online şi un număr impresionant de mame au gătit banana bread. Anul în care, la un moment dat, am avut senzaţia că s-a oprit planeta: atunci, în primăvară, când cele mai multe ţări au fost în lockdown în acelaşi timp. Vă amintiţi de gluma aceea cu „OpriţI planeta, vreau să cobor!”? Oh, vă rog, haideţi să facem cumva să nu mai oprim planeta niciodată. Ai fost anul în care mi-am văzut prietenii mai rar ca niciodată. Anul în care n-am zburat deloc şi în care cea mai mare extravaganţă a fost un weekend prelungit pe o plajă sălbatică din Bulgaria. Anul în care m-am dat mai des cu spirt decât cu parfum. Anul în care am învăţat să recunosc zâmbetele de sub mască. Anul în care mi-am sărbătorit ziua de naştere acasă, în cel mai restrâns cadru. Dar măcar am avut tort. Şi mâncarea preferată. Şi un pahar de vin bun. Şi fetiţele mele m-au ajutat să suflu în lumânări.

Dragă 2020, încă nu ştiu ce lecţii ai vrut să mă înveţi – pe mine şi pe toţi locuitorii planetei. Poate că sunt lecţii despre control. Sau despre lipsa lui. Despre putere şi despre singurătate. Despre cât ne-ar fi ajutat solidaritatea – dacă am fi ştiut cu adevărat ce înseamnă. Despre cum gesturile noastre îi pot salva pe ceilalţi. Sau despre cum să trăim în prezent, aici şi acum, pentru că habar n-avem ce ne poate aştepta în viitor. Tocmai ne-ai arătat asta.

Nu ne-a fost deloc uşor cu tine, dragă 2020. Aş fi preferat să citesc despre tine într-o carte, să mă minunez de imaginaţia bogată a autorului, să închid cartea şi – de ce nu? – poate chiar să te uit. Dar iată că ai făcut în aşa fel încât să rămâi un an de neuitat, chiar dacă nu în cel mai plăcut sens al cuvântului.

Ca să fie totul ca la carte, ne rezervi şi un final deosebit. Fără petreceri cu mulţi oameni, fără pieţe pline, fără prea multe îmbrăţişări. Dar, poate tocmai pentru că ai fost un an atât de greu, nu vrem să ne luăm la revedere oricum. Eu o să stau acasă de Sărbători, dar o să port o rochie care-mi place, o să beau şampanie şi o să dansez.

 

La mulţi ani şi să sperăm că 2021 va fi cu adevărat mai bun.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here