Regulile de stil ale style setter-ului Sabina Socol la 31 de ani

0
Salopetă Rixo X Sabina Socol, rixo.co.uk, 340 Euro, Cremă Villa Overnight Repairative Creme, Thomsen Beauty, thomsenbeauty. com, 37 Euro, Rochie Rixo X Sabina Socol, rixo.co.uk, 295 Euro, endi Baguette, fendi.com, 125 $, Geantă vintage Fendi Baguette, Şampon Playa, playabeauty.com, 28 $, Guide des égarés, de Jean d’Ormesson, amazon.fr, 14 Euro

Pentru style setterul în vârstă de 31 de ani, care tocmai a lansat o colecție-capsulă în colaborare cu brandul londonez Rixo, o doză de vintage e prezentă în orice apariție.

Stilul meu e un melanj între o bază simplă, feminină, și un strat suplimentar prin care îmi arăt individualitatea: piese vintage, accesorii sau bijuterii originale. Pentru mine, vintage-ul e o modalitate de a fi unic.

Cred că le chic à la française nu se rezumă la haine, ci privește toată cultura de aici. Cum am crescut în două culturi [Sabina s-a născut în România și a plecat cu familia în Franța în copilărie], pot privi puțin de la distanță acest aspect. Francezii sunt oameni hedoniști, atrași de tot ceea ce-i frumos, și în același timp au o lejeritate naturală. E un dat cultural care nu se poate copia.

Cea mai importantă regulă de stil e să mă îmbrac în acord cu forma corpului. Așa mă simt bine, deci arăt bine. A fost a perfect match între cele două fondatoare Rixo și mine. Purtam deja haine Rixo când le-am cunoscut. M-au invitat la o prezentare în showroom în timpul Săptămânii Modei de la Paris, ne-am înțeles foarte bine, ne-am dat seama că avem același interes pentru vintage, chiar și ca vârstă suntem apropiate.
Sunt aproximativ zece piese în colecție. Rochiile predomină, dar am făcut și o salopetă, o pereche de pantaloni, un top și o geantă. Toate au o inspirație vintage atât ca imprimeuri, cât și ca linii și forme. Există imprimeuri florale, dar și leopard prints și un strop de roz. Am pus în ea multe chestii care ne plac.

Din garderobă n-aș renunța la piesele vintage și la o mică geantă Chanel cu paiete. Mi-am făcut-o singură cadou primăvara trecută, când am împlinit 30 de ani. Bineînțeles, e un cliché, dar din adolescență visam la o geantă Chanel. Dintre piesele vintage, cel mai recent am găsit o geantă Fendi Baguette albastră, tot cu paiete, pe eBay. Apare și în cartea cu același nume, e într-o stare perfectă și n-a fost scumpă deloc.
Vara asta, am chef de culori. Voi purta verde, roz, albastru deschis. Pentru seară, salopeta din colecția cu Rixo va fi perfectă. Trebuie doar să arunc pe umeri un cardigan și să aleg niște sandale.
Pentru skincare, am descoperit recent cosmeticele bio Thomsen Beauty. Îmi place cum se simt pe piele, miros fantastic și au un packaging foarte frumos – mă uit la ambalaje, sunt o victimă a marketingului. [Râde.] De fiecare dată când merg în America, cumpăr de la Glossier. Pentru păr folosesc La Playa, iar pentru makeup – Lancôme.
O carte care mi-a plăcut recent este Brief Answers to the Big Questions, a lui Stephen Hawking. Plus o altă carte cu întrebări mari, dar altfel de răspunsuri: Guide des égarés, de Jean d’Ormesson.
Vara îmi place să rămân în zona mediteraneană. Mă voi duce în Corsica și în sudul Franței. Mama mea are o casă puțin mai sus de Nisa, iar prietenul meu – o barcă cu vele. E tot ce ne trebuie.

Material publicat în numărul iulie-august Harper’s BAZAAR.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here