Agenda de august: cele mai interesante evenimente pe final de vară

0
465

Dacă v-ați epuizat deja zilele de vacanță și veți rămâne în oraș pe parcursul lui august, asta înseamnă că vă puteți bucura totuși de evenimentele cool programate de-a lungul ultimei luni din vara 2018. Mai dispuneți de ceva timp liber? Atunci dați o fugă până la Biertan pentru un Festival de Film Horror & Fantastic sau până în Eforie Nord tot pentru un eveniment cu filme organizat însă de Centrul Ceh! Iar acestea nu sunt singurele evenimente interesante…

3 ani de Nuit Sociale

Pe 2 august 2018, Nuit Sociale sărbătorește 3 ani de evenimente în jurul pisicinei Pescariu, una dintre cele mai spectaculoase și populare pisicine din București. “Am început să facem o campanie de retrospectivă din 2015 pe canalele noastre de social media și ne considerăm norocoși că avem invitații de seamă la evenimente, că avem parteneri de încredere cu care lucrăm încă de la început, că sunt din ce în ce mai mulți cei care vor să se asocieze cu numele Nuit Sociale și, bineînțeles, că găsim locuri cool și nonconformiste în micul nostru Paris în care să ne putem desfășura cele mai îndrăznețe idei!” spun organizatorii Nuit Sociale.

Surpriza serii de 2 august vine de dincolo de granițele țării și se numește The Magician (Stephen Fasano)! The Magician este DJ și producător și a lucrat cu nume sonore precum Years & Years, Lykke Li (I Follow Rivers) și Aeroplane. Oktopus și Negru, cel de-al doilea în premieră în pupitrul socialilor, vor completa
atmosfera evenimentului. Accesul la Nuit Sociale se face doar pe bază de brățară, iar locurile sunt limitate. Mai multe detalii găsiți pe pagină evenimentului: https://facebook.com/events/241234063374130/.

Grădina de vară din Eforie Sud se redeschide în perioada 1-5 august

Centrul Ceh alături de EUNIC Romania şi cu sprijinul Primaria Orasului Eforie şi Radef Romaniafilm. organizează festivalul de film Cinemascop, în cinematograful în aer liber din Eforie Sud. „In the Fade” este probabil cel mai aşteptat şi totodată premiat film al festivalului, fiind o proiecţie specială din partea Festivalul Filmului European, câştigător la Golden Globes pentru cel mai bun film străin şi la Festivalul de Film de la Cannes pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Diane Kruger). Filmele româneşti, „Acasă la tata” şi „Charleston” vor fi de asemenea proiectate în cadrul festivalului.

Zola Jesus vine pentru prima dată în București

Nicole Hummel (născută pe 11 aprilie 1989) și cunoscută în lumea muzicii sub pseudonimul Zola Jesus, va concerta pe 9 august la București în Club Control. Cântăreața americană a lansat până-n prezent patru EP-uri și cinci albume ce combină elemente din muzica electronică, clasică și gotică. A avut în trecut colaborări cu Orbital și M83, iar stilul ei amintește de cel al lui Kate Bush, Florence Welch, Siouxsie and the Banshees și Joy Division. A fost de asemenea comparată cu Lisa Gerrard de la Dead Can Dance și Elizabeth Fraser de la Cocteau Twins. Biletele la concertul Zola Jesus se găsesc pe eventbook.ro și costă 50 de lei.

Luna Plină, cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic

Biertanul este mereu o idee bună, mai ales dacă vreți să faceți o pauză de la haosul caracteristic unui oraș mare și să vă bucurați de puțină liniște, dar și de o selecție de filme cu totul și cu totul speciale. Nu ratați premiera Tokyo Vampire Hotel, filmul regizorului japonez Sion Sono, filmat parțial în Cluj și nici petrecerea de după proiecția sa în decorul fabulos al Castelului organizată de Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

AWAKE Festival 2018 pe domeniul Teleki din Târgu Mureș

În weekend-ul 17 – 19 august, AWAKE reunește în inima Transilvaniei artiști internaționali printre care Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson și The Subways, dar și trupe românești și maghiare. În plus, Vița de Vie va susține în premieră un concert simfonic împreună cu Filarmonica de Stat din Tîrgu Mureș. Decoruri spectaculoase, opere de artă contemporană, zonă de sport, baruri și restaurante, toate vor fi amenajate într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri dendrologice din țară si promit un răsfăț al simțurilor. Dacă nu vă surâde ideea unui abonament pentru întreaga perioadă s-au pus în vânzare și biletele de o zi, la prețul de 99 de lei.

Festival de jazz în Parcul Natural Apuseni

Cea de-a treia ediție Smida Jazz Festival se va desfășura în weekendul 17 și 19 august 2018, în inima Parcului Natural Apuseni. Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate activități atât educative (lecturi publice cu autori, club de lectură, diverse ateliere), cât și recreative (yoga, “treasure hunt”, tururi prin împrejurimi alături de ghizi). După apusul soarelui, în aer va răsuna muzica avangardistă a nouă grupuri, dintre care trei românești și șase străine. Mai multe informații (despre loc, transport, facilități ș.a.) și noutăți se găsesc pe www.smidajazz.ro și pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Full Moon Festival la Arenele Romane din București

Încheiem acest articol tot sub semnul Lunii Pline cu Full Moon Festival, un eveniment muzical ce se desfășoară în weekendul 25 – 26 august la Arenele Romane din București. Jessie Ware, Kovacs, Nouvelle Vague și Mihail se numără printre artiștii ce vor fi prezenți în cadrul lui. Abonamentul Regular pentru ambele zile poate fi cumpărat de pe eventim.ro cu 199 de lei.

Citiți și: “Evenimentele lunii iunie: patru recomandari de petrecere a timpului liber”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here