Agenda urbană: La Graniță, Doubles Vies, Warm-up Ideo Ideis

0

Avanpremiera La Graniță, regizat de Ali Abbasi

Ai ceva de ascuns? Bineînțeles că ai! Dar cat de bine te poți ascunde?

Tina, personajul principal al filmului La Graniță nu e ca toți ceilalți oameni; ea simte vinovăția și rușinea oamenilor, le vede secretele. Vino și tu miercuri, pe 31 iulie, de la ora 20:30 la Cinema Elvire Popesco pentru avanpremiera filmului și pentru a vedea ce ar spune secretele tale despre Tina.

Filmul spune povestea Tinei (Eva Melander), un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, care este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Practic, e ca și cum ar mirosi vina ori intențiile ascunse. Însă când Vore, un tip suspect (interpretat de actorul finlandez Eero Milonoff – manager-ul din The Happiest Day in the Life of Olli Maki, în regia lui Juho Kuosmanen), trece prin fața ei, capacitățile sale sunt puse la încercare pentru prima dată. Tina știe că Vore ascunde ceva, dar nu poate identifica ce anume. Mai rău, simte și o atracție bizară față de el. În timp ce dezvoltă o relație specială cu el, Tina își descoperă, în sfârșit, adevărata identitate. La fel ca Vore, nu aparține acestei lumi. Întreaga sa existență s-a bazat pe o minciună, iar ea este nevoită să aleagă acum: să continue să trăiască în impostură sau să îmbrățișeze revelațiile terifiante ale lui Vore.

La Graniță va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 2 august și va putea fi văzut în București, Botoșani, Iași, Craiova, Cluj Napoca, Bârlad, Pitești, Deva, Hunedoara, Târgu Mureș, Bacău.

Ideo Ideis #14 Warm-up Party

Festivalul de teatru tânăr și educație non-formală Ideo Ideis ajunge anul ăsta la ediția a 14-a. Înainte de forfota care va începe în Alexandria odată cu spectacolele, atelierele, masterclass-urile și petrecerile festivalului, echipa vă invită la o seară încă relaxată în București, pe terasa Apollo 111, miercuri, 31 iulie. Haideți la un meet&greet, cu toată bucuria de a fi ajuns până aici, iar din spatele playlistului vă salută o parte din echipa de comunicare, respectiv Karin și Sora Treișpe.
După 18:00.

Doubles Vies, la cinema Elvire Popesco

Regia: Olivier Assayas
Cu: Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne
Comedie, Dramă – Franța – 2018 – 1h48

Proiecții pe 31 iulie și 3 august.

Sinopsis:
Alain (Guillaume Canet), editor parizian de succes, se adaptează cu greu revoluției digitale și are rezerve serioase la adresa noului manuscris al lui Léonard (Vincent Macaigne), unul dintre autorii cu care colaborează de foarte mult timp. Cine ar fi interesat de încă o autoficțiune în care Léonard reciclează o poveste de iubire ratată? Selena (Juliette Binoche), soția lui Alain și actriță faimoasă pe scena teatrului parizian, este de altă părere….

Pare aproape imposibil să regăsești în același film referințe la Star Wars, Taylor Swift și ideile filosofice ale lui Theodor Adorno, dar Assayas reușește strălucit acest lucru în “Doubles Vies”.

Selecţionat în Festivalurile de la Veneţia 2018, Toronto 2018, Rotterdam 2019

 

Circuitul din numărul de vară al ziarului Cartierul Creativ te poartă din Cișmigiu, pe Edgar Quinet, pe la cafeneaua Sheida și magazinul de biciclete Brema Bikes, la masă la Voilà Le Bistrot și la terasă la J’ai Bistrot București, unde am ales să și lansăm ediția cu numărul 7.

Ne întâlnim pe 1 august, de la ora 19:00, la Silent Party în stil J’ai, dar și reviste de la Dispozitiv Books, alături de expoziția de afiș POSTERJAM OFFBEAT dedicată Cartierului Creativ.

În căști se vor auzi 3 canale de muzică, powered by: POSTERJAM,
J’ai Bistrot & Institute, The DJs.

Intrarea liberă.

Program de proiecții de film în aer liber CINEVARA

Programul de proiectii de film in aer liber CINEVARA continua saptamana aceasta, joi1 august, de la ora 21.00, in gradina Rezidentei BRD Scena9 (Strada I.L.Caragiale 32), cu filmul istoric romanesc Intoarcerea lui Voda Lapusneanu, regizat si scris de Malvina Ursianu.

Accesul la proiectie este gratuit, in limita locurilor disponibile.

Intoarcerea lui Voda Lapusneanu este o adaptare libera dupa nuvela „Alexandru Lapusneanul”, scrisa de Costache Negruzzi si publicata in anul 1840, in primul numar al revistei Dacia Literara.

CINEVARA este un program de proiectii de film in aer liber al Fundatiei9, disponibil gratuit publicului larg pe toata durata verii, produs si gazduit de Rezidenta BRD Scena9, hotspot cultural BRD – Groupe Société Générale.

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here