Agentul esențial pentru tinerețea pielii: colagenul

Un aliat imbatabil în dieta ce păstrează pielea netedă

0
Akris

Bei apă cu lămâie pe stomacul gol dimineața sau un smoothie nutritiv în loc de mic dejun? Superalimente precum kale, turmeric sau shiitake fac parte tot mai mult din dieta zilnică? Toate acestea sunt benefice, dar specialiștii susțin că, pentru a păstra tinerețea pielii timp îndelungat, e necesar să acorzi atenție unei proteine-cheie: colagenul. Prezent în cartilaje, piele, țesut adipos și oase, colagenul este o proteină naturală, ce oferă suport structural țesuturilor și mușchilor. În piele, ocupă 80% din țesutul conjunctiv și 70% din dermă, stratul mediu al pielii, asigurând fermitatea și elasticitatea. Cu cât își păstrează nivelul mai ridicat, cu atât ajută mai mult la păstrarea unui aspect exterior proaspăt. Din păcate, nivelul natural de colagen se diminuează pe măsură ce îmbătrânim, la femei mai ales odată cu atingerea vârstei de menopauză, ce implică apariția ridurilor și lipsa de fermitate a tenului. Iată de ce este colagenul agentul esențial pentru tinerețea pielii.

Factori esențiali
Producția naturală de colagen încetinește în jurul vârstei de 20 de ani cu 1-1,5% în fiecare an, susțin specialiștii, și, până la împlinirea vârstei de 50 de ani, majoritatea persoanelor au cu aproximativ 50% mai puțin colagen în piele. Totuși, reducerea lui nu are loc în același ritm pentru toată lumea. Rata de pierdere a colagenului depinde de diverși factori ai stilului de viață, precum dieta, expunerea la soare, nivelul de somn și de stres, moștenirea genetică și hormonii. Protecția solară, prin limitarea timpului petrecut la soare și folosirea unor produse cu factor SPF și adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, cu un consum cât mai redus de zahăr rafinat și limitarea fumatului, te pot feri de scăderea prematură a nivelului de colagen – și ar trebui să facă parte din orice rutină eficientă antiîmbătrânire.

Doza de frumusețe
Oamenii de știință nu au descoperit încă apa vie din fântâna tinereții, dar băuturile pe bază de colagen pot fi o sursă eficientă pentru a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire a pielii. Pentru a facilita absorbția, se recomandă consumul peptidelor de colagen sub formă lichidă. Aceste preparate sunt concepute pentru a ajuta la creșterea nivelului natural de colagen astfel: în momentul în care le consumi, peptidele de colagen din organism acționează printr-un mecanism care declanșează producție naturală mai mare de colagen. Formarea elastinei (care conferă elasticitate pielii) și a acidului hialuronic (pentru hidratare) sunt, de asemenea, stimulate. Perioada ideală de la care poți începe să consumi produse cu colagen este în jurul vârstei de 30 de ani, fiind întotdeauna de preferat să previi procesele de îmbătrânire timpurie decât să le tratezi odată declanșate. Alege momentul
în funcție de obiectivele proprii și de stilul de viață. În două studii placebo-controlate cu peptide de colagen la femei, a fost testat modul în care absorbția peptidelor de colagen modifică aspectul pielii. Rezultatele au fost pozitive: pielea a devenit mai elastică și adâncimea ridurilor a fost redusă cu 7% după patru săptămâni și cu 20% după opt săptămâni. Doppelherz system Kollagen Beauty conține o combinație de substanțe nutritive care hrănesc frumusețea din interior: Peptide de colagen ce ajută la creșterea elasticității pielii, Vitamina C, care contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea optimă a pielii, Vitamina A, Biotină și oligoelementul Zinc pentru menținerea sănătății pielii, Cupru ce contribuie la pigmentarea normală a pielii și la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive, Vitamina E pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și extract de fructe açai, ce conține polifenoli antioxidanți cu rol în neutralizarea radicalilor liberi. Suplimentul are un gust plăcut de litchi și pepene galben, iar pentru a vedea rezultatele, este necesar să consumi zilnic câte un flacon unidoză (ce conține 25 ml), timp de patru-opt săptămâni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here