Raftul BAZAAR: 5 albume de colectie aflate pe wishlist-ul nostru

0
albume arta Harper's BAZAAR

Pentru ca-n septembrie cresc perioadele de timp petrecute acasa, alocate diverselor activitati de relaxare, va propunem astazi 5 albume de colectie care va vor purta in calatorii fascinante sau care va vor dezvalui lucruri nestiute despre viata artistilor preferati.

O altfel de explorare a coastei Georgiei

Volumul The Wild Horses of Cumberland Island surprinde peisajul dramatic si fauna salbatica uluitoare din Insula Cumberland (locul unde s-au casatorit John F. Kennedy Jr. si Carolyn Bessette), o rezervatie fascinanta de-a lungul coastei atlantice a Georgiei. Cartea va fi publicata de The Images Publishing Group in luna noiembrie a acestui an si cuprinde fotografii semnate de Anouk Masson Krantz in care personajele principale sunt caii salbatici ai insulei Cumberland. Volumul poate fi comandat in avans de pe barnesandnoble.com.

The Wild Horses of Cumberland Island, Fotografii de Anouk Masson Krantz, prefata Oliver Ferguson, Editura Images Publishing Dist Ac, 75 de dolari (barnesandnoble.com)

Un album pentru cei fascinati de cultura japoneza

Domon Ken este un maestru de neegalat al fotografiei realiste japoneze postbelice si o referinta pentru artistii de astazi. Amploarea si diversitatea operei unui astfel de fotograf dezvaluie o atentie neobosita pentru cultura, arta, societatea si politica tarii sale. Avand peste 70.000 de fotografii realizate in perioada 1920 – 1980, Domon Ken a trecut de la fotografierea propagandistica in timpul razboiului pana la fotografia ca misiune a vietii, in cautarea propriei sale Japonii.

Domon Ken: The Master of Japanese Realism, Editura Skira, 188 lei (carturesti.ro)

O imagine completa asupra carierei lui Roman Tolici

Cartea este un periplu prin activitatea artistului, de la inceputurile carierei sale si pana in prezent, si contine un eseu amplu semnat de catre scriitorul si eseistul francez Pascal Bruckner, care ofera o interpretare in viziune proprie a operei pictorului Roman Tolici. In volum sunt incluse de asemenea fragmente din interviuri si conversatii ale pictorului cu Oana Tanase, curator si critic de arta.

Roman Tolici, Editura Pandora M, 126,75 lei (pandoram.ro)

Un ghid arhitectural al orasului

In aceasta calatorie fotografica fara precedent, redactorul Karl Kolbitz deschide usa spre 140 de holuri spectaculoase din Milano, captand diversitatea si splendoarea lor. Aceste intrari vibrante milaneze, ascunse pana acum in spatele fatadelor sunt descoperite ca exemple edificatoare ale modernismului italian. Colectia de fotografii cuprinde cladiri construite in perioada ‘20 – ‘ 70 si prezinta lucrarile unora dintre cei mai interesanti arhitecti si designeri ai orasului. Fotografiile pentru album au fost create in exclusivitate de Delfino Sisto Legnani, Paola Pansini si Matthew Billings.

Entryways of Milan – Ingressi Di Milano, Editura Taschen, 290 lei (elibrar.ro)

Un compendiu nepretuit pentru istoria filmului

In 1997, Twentieth Century Fox a creat o arhiva a tuturor fotografiilor de productie uitate din timpul filmarilor unor pelicule memorabile. Publicate in acest volum pentru prima data, aceasta arhiva include sute de portrete ale celebritatilor de la Hollywood. Clark Gable, Julie Andrews si Audrey Hepburn sunt doar cateva dintre vedetele prezente in acest album. Prin aceste fotografii pierdute, care nu au fost niciodata destinate publicului, Styling the Stars ii teleporteaza pe fanii filmului si modei in interiorul Twentieth Century Fox pentru a le oferi o privire intima asupra epocii de aur a Hollywood-ului.

Styling the Stars, Angela Cartwright, Editura Simon & Schuster, 105,83 lei (books-express.ro)

Cititi si: “Raftul BAZAAR: Fotografie de moda”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor Colaj: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here