Alexander Wang la Balenciaga

0

Dupa multe speculatii, a fost confirmat ca Alexander Wang a fost numit creative director la Balenciaga, in locul lui Nicolas Ghesquiere.

(foto: Harper’s BAZAAR)

PPR, conglomeratul francez ce detine si Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen si Stella McCartney, a facut anuntul oficial pe 3 decembrie, in ziua incheierii contractului cu Nicolas Ghesquiere.

Wang, ce a castigat un premiu CFDA in 2009, este cunoscut pentru siluetele sale sportive, urbane si relaxate, pe care le creeaza pentru propriile branduri. Ascensiunea sa rapida este o dovada a intuitiei si curajului sau in afaceri, label-ul sau livrand deja in peste 50 de tari din lume.

Copilul minune, cum a fost poreclit Wang cand si-a lansat cu succes propria linie, primeste laude cu fiecare colectie lansata, atat din partea criticilor, cat si din partea publicului. Wang  isi va continua creatia si in cadrul brandului propriu. In urma anuntului a afirmat ca este „profund onorat sa porneasca in acest nou rol pentru un brand si o casa pentru care simt cea mai profunda admiratie si respect”.

Dupa cum citim pe NYTimes, Wang a fost ales probabil din cauza expansiunii Balenciaga, ce cere astfel o imagine mai tanara si haine usor de purtat. De asemenea, piata din China in care brandul a intrat de curand, va reactiona pozitiv la numirea primului designer cu radacini asiatice. Faptul ca Wang este fluent in mandarina, cu siguranta va usura situatia, daca presupunerile expertilor sunt corecte.

Pana la adeverirea lor, suntem bucurosi sa vedem tranzitia dintre viziunea futurista pe care Ghesquiere a consolidat-o timp de 15 ani si stilul cosmopolit al lui Wang.

(foto: Alexander Wang, toamna iarna 2012, Imaxtree)

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here