Alexandra Borbély, cea mai buna actrita la European Film Awards

0
Alexandra Borbély actrita On Body and Soul

Pe 9 decembrie s-a desfasurat cea de-a 30-a editie a galei European Film Awards, iar printre actorii premiati de-a lungul ei, s-a aflat si Alexandra Borbély, detinatoarea rolului principal din pelicula On Body and Soul, regizata de Ildikó Enyedi. Filmul a mai castigat deja si Ursul de Aur in cadrul competitiei Berlin International Film Festival.

Printre actritele nominalizate in acest an la European Film Awards se mai aflau: Isabelle Huppert (“Happy End”), Juliette Binoche (“Bright Sunshine In”), Florence Pugh (“Lady Macbeth”) si Paula Beer (“Frantz”).

Pelicula, care reprezinta propunerea Ungariei pentru Premiile Oscar din 2018, prezinta povestea de iubire dintre Endre si Mária. Ce doi lucreaza impreuna intr-un abator si au acelasi vis in fiecare noapte. Endre si Mária isi dau seama de aceasta coincidenta in timpul unei anchete, atunci cand un psiholog ii interogheaza pe toti angajatii abatorului. Ambii viseaza la iubirea descoperita pe durata visului, dar care este mult mai greu de intalnit in realitate.

The Square, castigatorul Palme d’Or de la Cannes, in regia lui Ruben Ostlund, a castigat la European Film Awards premiile pentru cel mai bun film european, cea mai buna comedie, cel mai bun scenariu, cea mai buna regie, cel mai bun design de productie si cel mai bun actor.

Printre castigatorii galei s-au mai numarat si Lady Macbeth, Communion (cel mai bun documentar european), Loving Vincent (premiul european pentru animatie), Loveless, BPM (Beats per Minute), Spoor, A Monster Calls si Brimstone.

Cititi si: “Best Dressed: saptamanile 4-18 martie 2016”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here