Alfabetul bunicilor de Tim Walker

0

Noua carte a fotografului Tim Walker, The Granny Alphabet, aparuta la Thames &Hudson, exploreaza acel vocabular sarmant, specific bunicilor. Iar bunicile ce-l atrag pe creatorul de povesti Tim Walker, isi spun viata prin personalitatea si gesturile lor.

Alfabetul bunicilor este gandit in doua volume separate. In primul volum autorul isi descrie ideile prin mai multe imagini pentru fiecare litera, uneori asocieri libere pe baza culorilor sau atmosferei cadrelor. Iar in cel de-al doilea, o varianta pe care ar indragi-o copii, ilustratiile desenatorului de moda Lawrence Minott anima alte trasaturi ale indragitelor bunici.

Fotografiile sunt insotite de mici poezii fermecatoare compuse de Kit Hesketh – Harvey.  Intreaga atmosfera a cartii prezinta universul colorat si incarcat de asocieri amuzante al bunicilor stilate care l-au inspirat pe fotograf. Totul a pornit de la propriile sale bunici, carora le este dedicat volumul, Kathleen Walker si Louis, adevarate personaje de carte.

“Nu am fost niciodata bun la a ma maturiza, dar pe masura ce inaintez in varsta, pare a fi una dintre deciziile bune pe care viata le-a facut pentru mine. A pastra ochiul unui copil atunci cand te uiti prin vizorul camerei inseamna sa vezi lumea jumatate magica, jumatate de groaza.

Varsta inaintata aduce inapoi acea viziune clara de copil, astfel incat copii si varstnicii au o intelegere, o legatura, uniti fiind de un sentiment de a trai in afara timpului si de o geniala, nesabuita, lipsa de responsabilitate […], ce le permite sa vada lucrurile asa cum sunt cu adevarat.

De asta am iubit dintotdeauna pe cei foarte batrani si pe cei foarte tineri, fie in varsta, fie in spirit si de aceea am facut fotografiile pentru aceasta carte – parte scrisoare de dragoste fotografica dedicata bunicilor si parte documentare despre specia pe cale de disparitie a batranelelor care traiesc mai simplu,” povesteste Tim Walker in cartea sa, dupa cum aflam de pe Telegraph.

Cartea este disponibila spre vanzare din luna noiembrie. Toate fondurile stranse din vanzarea acestei carti vor fi donate catre Friends of the Elderly.

Mai jos puteti vedea filmul de prezentare al cartii de la Thames & Husdon si cateva imagini din primul volum:

[youtube JwZV2cZALiY 600]

 

(foto: CoF)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here