Creatorii de interioare: Alice Ignatiadis, designer de interior

0
Alice-Ignatiadis-designer-de-interior

Harper’s BAZAAR va invita sa ii descoperiti pe cativa dintre cei mai interesanti arhitecti si designeri ai momentului, responsabili cu a insufla o doza de creativitate interioarelor orasului.

Am devenit designer de interior… dintr-o nevoie acuta de frumos, armonie si simplitate.

Semnatura mea creativa este… combinatia intre simplitate (fara spatii incarcate), confort (spatiile casei carora le dau atentie in mod special sunt cele in care ne hranim – bucataria si biblioteca), lumina naturala, culori solide, nuante care dau sentiment placut, fara stridente, si accente precum piesele de arta si detaliile etnice.

Inspiratia poate sa vina din… arareori din neant, in acele momente de gratie; cel mai adesea din munca, studiu si cautari planificate si facute cu obstinatie si pasiune zi de zi, ore-n sir.

Etapa mea preferata din munca la un proiect… este finalul, cu tot puzzle-ul facut, cand toate indoielile, tot stresul, toata pasiunea, toata lupta descoperirii si potrivirii capata o forma clara, rotunda.

Mi-ar placea sa vad mai mult in casele oamenilor… piese de arta si finisaje facute cu atentie.

In casa Corinei Bud, provocarea a fost… sa descopar si sa tin cont de personalitatea si de stilul ei de viata si sa nu ma las dusa de pasiunile mele de moment pentru obiecte, culori, texturi. Asta e provocarea in orice proiect.

Intre piesele noi si cele reconditionate, aleg… piese vechi, traditionale, din diferite culturi ale lumii, combinate cu estetica si eficienta, mai ales tehnologica, a mileniului al treilea.

Piesele de design care mi-au atras recent atentia sunt… mobilierul vechi reconditionat de cei de la Manoteca. Am si eu in plan un astfel de proiect, pe care vreau sa il lansez cat de curand. Mai ales ca primul pas e facut, am un depozit plin cu piese vechi achizitionate din diverse targuri. Imi mai place foarte tare colectia de mobilier lansata de Rick Owens impreuna cu Michele Lamy.

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Creatorii de interioare: Sorana Buzinschi- Filip, arhitect”!

Foto: Andreea Macri, Make-up: Adina Vlad

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here