Andreea Raicu: „Nimic nu ne poate opri”

0
andreea raicu nike

Cred că nimeni dintre noi nu și-a imaginat că anul 2020 va fi… așa cum îl trăim acum. Ni s-au schimbat multe obiceiuri, de la cum ne petrecem vacanțele, cum călătorim, cum ne întâlnim cu prietenii până la unde luăm masa sau cum ne menținem în formă. Dacă acum un an visam cu ochii deschiși la un job care să ne permit să lucrăm de acasă, acum tânjim după interacțiunea cu oamenii. Ne e dor să facem tot ce făceam înainte, fără o mulțime de precauții și fără teamă. Ne e dor să ne îmbrățișăm.

În același timp, suntem conștienți că – cel puțin pentru încă o perioadă – lucrurile nu pot fi la fel ca până acum. Că n-avem la dispoziție un buton pe care să apăsăm și să revenim la ceea ce numeam „normal”. Și, cum a trecut de multă vreme de la șocul de la început de an, fiecare dintre noi a încercat să se adapteze. Nici măcar n-am bănuit vreodată că vom putea face atât de multe lucruri de acasă sau din fața unui ecran: școală online, sport în propria sufragerie, ședințe pe zoom. Însă, în tot acest timp, cel mai important este să reușim să ne păstrăm o stare de spirit bună, o minte sănătoasă și un corp sănătos.

andreea raicu nike 1

Andreea Raicu, antreprenor, coach și speaker motivațional, vorbește dechis despre experiența ei din această perioadă și despre ce consideră că ne poate ajuta:

Ni se schimbă modul de viață, obiceiurile, dar noi nu ne putem opri. Trebuie să mergem mai departe, să privim înainte cu optimism. Este în natura noastră.

Eu meditez pentru a rămâne mereu prezentă și a deveni conștientă de ceea ce e cu adevărat esențial. Practic yoga pentru a rămâne mai calmă. Îmi place să cred că am găsit acel echilibru între minte, suflet și corp.

Îmi place să alerg, să simt pulsul orașului din nou pentru a fi pregătită. Așa că: nimic nu mă poate opri.”

Andreea Raicu nike 2

Știm cu toții că, până anul acesta ideea de a face sport în propriile case și apartamente părea ceva de neconceput. Dincolo de mișcare era foarte importantă și socializarea de la sală. Însă ne-am dat seama acum că sportul ne ajută oriunde îl facem. Fie într-o sală sau acasă. Chiar dacă ne lipsește socializarea face-to-face, putem socializa online în grupuri sau în timpul claselor online ale trainerilor.  Efortul fizic emană în corp endorfine și duce la o minte mai limpede și la o dispoziție mai bună – într-un cuvânt, e vorba de sănătatea noastră, atât de importantă mai ales în această perioadă. Acesta e și motivul pentru care Nike a lansat campania Back To Sport: pentru a ne aminti că acum suntem într-o competiție cu noi înșine. Și că, deși cel mai comod lucru ar fi să renunțăm la tot, să ne plângem si să luăm o pauză de la orice, aceasta este o greșeala. Nu ne putem opri acum, pentru că lumea merge mai departe, indiferent de perioadele pe care le traversăm. Putem să ne adaptăm și să ne depășim propriile noastre recorduri. Bucuria va veni din faptul că ne vom simți mai bine ca niciodată. Pentru că vom ști că #NimicNuNePoateOpri.

 

Articol realizat împreună cu Nike

Sursă foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here